Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Wegwijzer wint schooldamtoernooi

donderdag 13 december 2018

Op woensdag 12 december heeft basischool de Wegwijzer het schooldamtoernooi van DEZ/NKGZ gewonnen. De school eindigde in punten net iets voor titelverdediger de Schaapskooi en de Regenboog.

Er deden veertien teams van acht verschillende scholen mee aan het toernooi. Dit vond plaats in de kantine van voetbalvereniging WHC. De eerste vijf teams kwalificeerden zich voor de halve finale van het regionale damtoernooi in februari.
Er werden ook nog zes individuele winnaars beloond. Zij wonnen deze middag al hun partijen en gingen met een leuke damprijs naar huis.Oefenen
Het schooldamtoernooi was de climax van een langere periode oefenen met dammen. De damvereniging had een online les gemaakt die scholen konden gebruiken. Daarnaast werd er zelf les gegeven op drie scholen en bezochten drie weken lang een kleine dertig kinderen de open damles.
Kinderen die geïnteresseerd zijn in dammen, kunnen zich melden bij damvereniging DEZ/NKGZ. Deze oefenen iedere dinsdag van 18:30 - 19:30 uur in de Bouwakker in Hattemerbroek.Gehele eindstand

1. De Wegwijzer 13 punten
2. CK de Schaapskooi 5 11 punten
3. De Regenboog 1 10 punten
4. CK de Schaapskooi 4 8 punten
5. Meidoorn 8 punten
6. Timotheusschool 8 punten
7. KBS de Uilenhorst 1 7 punten
8. CK de Schaapskooi 1 6 punten
9. Nassauschool 6 punten
10. ODS de Wereldweide 6 punten
11. CK de Schaapskooi 2 5 punten
12. KBS de Uilenhorst 2 4 punten
13. De Regenboog 2 4 punten
14. CK de Schaapskooi 3 2 punten

Recente nieuwsitems