Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

WK Volleybal bleek impuls voor verenigingen

vrijdag 27 januari 2023

In september 2022 werd het WK Volleybal voor vrouwen in Nederland gehouden. Oldebroek was gastgemeente voor Thailand en organiseerde ook verschillende side-events. Daaraan deden bijna 10.000 deelnemers mee. In een evaluatie stemt het organiserende kernteam zich tevreden: “We hebben dankzij inspanningen van volleybalverenigingen, media en ondernemers een groot bereik gehad. Volleybalverenigingen hebben dit ook echt als impuls voor hun sport en club ervaren”, aldus kartrekker Rudolf Huberts namens Goed Bezig Oldebroek.

Doelen bereikt

Alle resultaten heeft het kernteam gebundeld in een factsheet. Naast aantallen, foto’s en filmpjes van de verschillende activiteiten is er ook teruggeblikt op de vooraf gestelde doelen. Het creëren van sportplezier en –beleving met specifiek volleybal is volgens het kernteam volledig behaald. Net als het versterken van de volleybalverenigingen in de gemeente. Grotendeels behaald zijn de doelen om de lokale samenwerkingen te stimuleren en zoveel mogelijk inwoners actief en passief kennis te laten maken met het WK volleybal en de side-events. “We hebben de impact van een sport kunnen laten zien aan niet-volleyballers/sporters en het plezier van bewegen en volleybal in het bijzonder laten ervaren”, aldus Huberts. Volleybalvereniging Blauw Wit beaamt dit: “De volleybalsport heeft weer een goede boost gehad, veel mensen spraken erover.”

Hoogtepunt

Het hoogtepunt noemen de samenwerkende partijen toch wel het bezoek van het Thaise team aan de gemeente Oldebroek met een volleybalclinic voor de lokale jeugd. Huberts hierover: “Een reportage op de Thaise televisie over dit bezoek werd een half miljoen keer bekeken. Oldebroek kennen ze dus in Thailand nu wel.” Maar er zijn lokaal ook langdurige resultaten weet Huberts: “Onze gemeente is zes openbare volleybalnetten rijker, er zijn nieuwe contacten tussen verenigingen, bedrijven en media en het heeft voor nieuwe leden en naamsbekendheid van de verenigingen gezorgd.”

Jeugdclinic Thais team WK Volleybal

Het kernteam bestond naast Goed Bezig Oldebroek uit de gemeente Oldebroek, volleybalverenigingen Blauw Wit en VZK, de LOCO Media Groep en de ondernemersvereniging Ons Winkelcentrum Wezep

Bekijk hier de interactieve factsheet met alle resultaten, filmpjes en foto’s .

Recente nieuwsitems