Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Gemeente Oldebroek ‘Official Team Host’ voor Thailand tijdens WK Volleybal Vrouwen 2022

donderdag 30 september 2021

Over een jaar begint het WK Volleybal Vrouwen in Nederland en Polen. Samen met 29 andere Gelderse gemeenten is gemeente Olodebroek Official Team Host (gastheergemeente). Gemeente Oldebroek is gastheergemeente voor Thailand, één van de deelnemende landen aan het WK.

Commitment als Official Team Host

Tijdens de One year to go’ bijeenkomst op 22 september in Apeldoorn, verbonden de 30 Gelderse gemeenten zich officieel aan het WK door het Official Team Host bord te ondertekenen. Wethouder Bob Bergkamp ondertekende het bord namens de gemeente Oldebroek.

Jan Markink, gedeputeerde Sport van de provincie Gelderland: “Ik ben trots dat heel Gelderland meedoet aan het WK Volleybal. Ik kijk enorm uit naar de reuring en de activiteiten in alle Gelderse gemeenten die een team huisvesten. Samen maken we er een groot Gelders feest van en laten we zien dat Gelderland de mooiste provincie van Nederland is.”

Gemeente Oldebroek gastheergemeente voor Thailand

Deze week werd duidelijk dat gemeente Oldebroek gastheergemeente voor Thailand mag zijn. Wethouder Bob Bergkamp zegt daarover: “We verheugen ons op de komst van het Thaise team. Als kleine gemeente zijn we betrokken bij een groot spektakel. Natuurlijk grijpen we deze kans met beide handen aan en gaan de komende maanden in gesprek met bedrijven, verenigingen en andere geïnteresseerden om te werken aan mooie combinaties op gebied van cultuur, sport en voeding. Samen aan de slag mogen zijn met zoiets groots brengt positieve energie en nieuwe verbindingen.”

Nederlandse speelsteden

Het WK Volleybal begint op 23 september 2022 en duurt ruim drie weken. De eerste fase heeft het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie. De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen, waarna de eindstrijd weer in GelreDome plaatsvindt. Oranje speelt haar wedstrijden altijd op eigen bodem.

Ondertekening Offocial Team Host

Recente nieuwsitems