Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Goed Bezig zet in op gezondere vierdaagse

donderdag 5 mei 2022

Van 16 tot en met 20 mei is er in Wezep de wandelvierdaagse. Ook organiseert Goed Bezig Oldebroek voor het eerst de peutervierdaagse. Vier dagen lang gaan wandelaars op pad richting een medaille. De buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek zetten dit jaar naast een gezonde pauzehap, in op gezond belonen na afloop van de vierdaagse.

Ze maakten een flyer voor (groot)ouders om dit onder de aandacht te brengen. Hierin geven ze tips over wat je het beste mee kunt nemen onderweg. Daarnaast vragen ze aandacht voor het gezonde belonen tijdens het defilé. Rudolf Huberts is namens Goed Bezig betrokken bij het initiatief: “We vinden het leuk wanneer er een wat gezondere balans komt bij het belonen. Wij proberen daarbij de gezonde keuze wat leuker en makkelijker te maken. Daarom motiveren wij ouders om niet met voeding te belonen. Hoe gaaf is een vrijkaartje voor een avondje zwemmen of bowlen, een waterballongevecht of leuk spel. Met wat lokale ondernemers hebben we een paar mooie tips en aanbiedingen bij elkaar gebracht in een flyer.”

Bekijk hier de online flyer.

Pauzepakketten

Naast het gezond belonen is er ook aandacht voor een gezonde pauzehap. Scholen en peuteropvangen namen deze gretig af: “Met onze partner Plus Supermarkten stellen wij al vier jaar een mooi pauzepakket samen. Hiermee bereiken we dit jaar 1200 deelnemers van de vierdaagse. De Plus levert en bezorgt het pakket, wij vullen dit aan met watertaps en fruitsnijders”, aldus Rudolf.


Recente nieuwsitems