Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Peuters aan de wandel in Elburg en Oldebroek

vrijdag 20 mei 2022

Van 16 tot en met 19 mei organiseerden Goed Bezig Oldebroek en Stichting Wiel voor de allereerste keer de Peuter4Daagse. Aan dit initiatief van de Wandelbond deden bijna 900 peuters mee in de gemeenten Oldebroek en Elburg. Zij wandelden vier dagen in de buurt van hun eigen opvanglocatie. Daarmee verdienden alle peuters een Peuter4Daagse medaille.

Peuter4Daagse

JOGG-regisseur Matthijs Bastiaan van stichting Wiel legt het doel van de Peuter4Daagse uit: “Pedagogisch medewerkers gaan met de peuters van de kinderopvang minimaal een kwartier per dag wandelen. De kinderen van twee tot vier jaar ontdekken zo al op jonge leeftijd dat bewegen leuk is. Tijdens deze vier dagen staat het belang en plezier van bewegen centraal. We hopen dat ze een dagelijkse wandeling ook in de toekomst regelmatig blijven herhalen.” Naast bewegen was er ook aandacht voor gezonde voeding en water drinken.

Peuter4daagse

Defilé

“De kinderopvangen van SKGO, de Wereldkinderen, IJsselrijk, Prokino en Bijdehandjes hebben er echt een feest van gemaakt.” – aldus Laura Daanen, JOGG-regisseur van Goed Bezig Oldebroek. “Tijdens iedere wandeling waren er gezonde tussendoortjes en er werden vlaggetjes gemaakt. Na iedere wandeling kregen de peuters een stempel op hun stempelkaart.” Op de dagen dat de kinderen niet op de opvang waren, liepen zij thuis met hun ouders. Zo werden ook de ouders bij de Peuter4daagse betrokken. Op donderdag 19 mei was er in Wezep een heus defilé met muziek, ballonnen en cadeautjes. “Veel (groot)ouders lieten zich hier zien. Een geweldig succes”, aldus Laura.

 Peuter4daagse Wezep

Recente nieuwsitems