Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Kinderen bij Extra Gym+ aan de slag met overgewicht

vrijdag 1 oktober 2021

Kinderen met (beginnend) overgewicht kunnen vanaf 28 oktober, vijftien weken lang, twee keer per week sporten met één van de Buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek. Daarnaast gaan de kinderen samen met hun ouders aan de slag met gezonde leefstijl door de erkende interventie van “Fitgaaf!”. De activiteit is voor kinderen uit groep 4, 5 en 6, deelname is gratis.

 

Fitgaaf!

Bij deze interventie komen thema's als gezonde voeding, bewegen en slaap langs om meer inzicht te geven in gezonde leefstijl. Ook wordt er tweemaal een ouderbijeenkomst georganiseerd, waarbij een van de onderwerpen wordt besproken door een professional. “Hoe mooi is het als kinderen uit zichzelf kiezen voor gezond eten, drinken, bewegen en slaap. Ze leren over gezonde leefstijl en hopen zo dat ze gezond opgroeien. Daar helpen wij graag bij, door gezonde keuzes te belonen!” Aldus Ingrid Bijker, buurtsportcoach Goed Bezig Oldebroek.

 

Extra Gym+

Met Extra Gym+ kunnen de kinderen in een veilige omgeving het plezier van samen bewegen ervaren. Ook gaan ze op een laagdrempelige manier aan de slag met een gezonde leefstijl. Door tweemaal per week samen te gaan sporten stimuleren we regelmatig bewegen. Zijn gaan op dinsdag sporten in de Kamphal in Wezep van 15.30 tot 16.30 uur. Op donderdag sporten ze in de Erica Terpstrahal van 15.30 tot 16.30 uur.

 

Meer informatie en aanmelden

Neem een kijkje op  de site onder het kopje 'bewegen'en kijk dan bij 'Extra Gym'voor meer informatie of het aanmeldformulier. Ook kun je contact opnemen met Ingrid Bijker via goedbezig@oldebroek.nl.

Recente nieuwsitems