Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

SKO verlengd sportieve buitenschoolse opvang

woensdag 1 september 2021

Na een pilot in het voorjaar van 2020 is de sportieve BSO van Stichting Kinderopvang Oldebroek weer met een jaar verlengd. De uitvoering is in handen van een buurtsportcoach van Goed Bezig Oldebroek. Deze verzorgt om de week op een andere BSO sportieve activiteiten voor de kinderen. Gemiddeld doen er vijftien kinderen per keer mee aan de activiteiten.

Sportief

Na schooltijd gaan kinderen naar huis of naar de BSO. Daar vangen de leidsters de kinderen op na hun schooldag. Na wat drinken gaan ze meteen aan de slag met sportieve activiteiten. Buurtsportcoach Jesse van Goed Bezig Oldebroek hierover: “Je merkt dat de kinderen op school veel stilzitten. Bewegen is dan een mooie uitlaatklep, zorgt dat ze hun beweegnorm halen en verbetert bovendien hun motoriek.” Waar veel kinderen onbewust bewegen, verwerkt de buurtsportcoach allerlei motorische vaardigheden in z’n spellen: “Soms lijkt het een eenvoudig spel, maar zit er wel degelijk een verdieping op de motoriek achter. Ik laat zo door het jaar heen allerlei vaardigheden langskomen.”

Aanvulling

Patricia Klappe, directielid van SKO, is content met de invulling. “Ik ben blij dat we weer een jaar samen verder gaan. We zien met de inzet vanuit Goed Bezig een belangrijke groei in het professionaliseren van onze sportworkshops bij de BSO.” Hierbij maken partijen gebruik van elkaars expertises en doelgroep. “Goed Bezig heeft een zeer gevarieerd sport- en spel aanbod voor al onze BSO kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en dat alles onder deskundige begeleiding”, aldus Patricia.

Lopende het jaar gaat de sport BSO langs de verschillende locaties van SKO: Praatjesmakers (gevestigd bij IKC de Vlinder), Bijdehand (Regenboog en Timotheusschool), Bengels (Rank) en Wijsneus (Uilenhorst). “Het jaar wordt altijd extra feestelijk afgesloten tijdens de vakantie BSO bij voetbalvereniging WHC. Hier verzorgt Goed Bezig jaarlijks een zomerkamp met gave clinics waar ook de kinderen van de vakantie BSO een ochtend aanhaken. Regelmatig sluiten wij ook aan bij de leuke AftersCools die zij op schoolpleinen organiseren. Zo weten we elkaar over en weer te vinden”, aldus Patricia. 

Partner

Naast de samenwerking op het gebied van de sportieve BSO, zijn Goed Bezig – JOGG Oldebroek en SKO ook partner op gebied van leefstijl. “Hierbij zet SKO zich in om de verschillende JOGG-thema’s een vaste plaats te geven binnen de kinderopvang. Denk daarbij aan bewegen, maar ook slaap, water drinken en groente eten”, vertelt Jesse. Patricia vult aan: “Wij vinden het belangrijk om een gezonde kinderopvang te zijn. We maken gebruik van gezonde producten en natuurlijke materialen en middelen. Wij creëren hierdoor een duurzame kinderopvang organisatie. SKO draagt hiermee graag haar steentje bij aan een gezonde toekomst voor alle kinderen!”

Sportieve SKO

Recente nieuwsitems