Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Iedereen kan meedoen dankzij Jeugd- en Volwassenenfonds

vrijdag 3 september 2021

Het sport- en cultuurseizoen is weer begonnen! Maar het is niet zo vanzelfsprekend dat iedereen mee kan doen. Als gevolg van de coronacrisis zijn er meer gezinnen met financiële problemen. Daardoor kunnen ouders de sportclubs en cultuurlessen van zichzelf of hun kinderen niet meer betalen. Deze gezinnen kunnen een beroep doen op het Jeugd- en Volwassenenfonds in Oldebroek.

Inwoners van de gemeente Oldebroek kunnen een bijdrage aanvragen bij het Jeugdfonds voor kinderen tot 18 jaar. Inwoners vanaf 18 jaar kunnen dit doen bij het Volwassenfonds. Dit kan voor de contributie of het lesgeld, maar ook voor benodigde materialen. Bij elkaar gaat het bij het Jeugdfonds om een bedrag van €225,- (sport) of €450,- (cultuur) per jaar per kind. Bij het Volwassenfonds is dit €250,- (sport) of €400,- (cultuur) per jaar per volwassene.
De gelden worden vanuit het fonds rechtstreeks uitgekeerd naar de sport- of cultuuraanbieder.

We willen dat iedereen meedoet

Rudolf Huberts is namens Goed Bezig Oldebroek het lokale aanspreekpunt voor beide fondsen: “Sport en cultuur is belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. Ruim zes procent van de Nederlanders leeft rond de armoedegrens. Voor hen is meedoen aan sport of cultuur niet altijd mogelijk.” Hij is bang dat corona deze situatie niet veel beter heeft gemaakt. “We horen dat kinderen en volwassenen die wekelijks naar de voetbalclub, dansschool of schilderlessen gingen, nu langs de zijlijn staan omdat ze de contributie of het lesgeld niet meer kunnen betalen. Dat kan en mag niet zo zijn”, aldus Rudolf die hoopt dat iedereen weer mee gaat doen.

Wil jij ook meedoen?

Komt het meedoen aan sport of cultuur voor jou ook in gevaar? Check dan of jij in aanmerking komt voor het fonds. Rudolf hierover: “Een bijstandsuitkering of schuldhulpverlening zijn al goede redenen voor een aanvraag. Maar er zijn ook bijzondere situaties waarbij het geld door omstandigheden niet op de juiste plaats terecht komt. Denk aan een verslaafde ouder of een ex-partner die geen alimentatie betaalt. Ook dan is een aanvraag bespreekbaar. Het budget is ook in te zetten voor zwemlessen.”

Meer informatie

Op wonze website staat meer informatie over het Volwassenenfonds en het Jeugdfonds. Hier staat ook een overzicht van intermediairs. Deze intermediair kan een aanvraag voor jou doen bij het fonds. Heb jij een vraag of wil je meer informatie, neem dan contact op met Rudolf Huberts via rhuberts@oldebroek.nl of 06 44 928 259.

Recente nieuwsitems