Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Toekenningen voor beachvolleybal en tennis uit Sportakkoord

woensdag 1 september 2021

In de tweede ronde van het Sportakkoord Oldebroek zijn vier nieuwe initiatieven ingediend. Twee daarvan kregen een financiële bijdrage en voor twee initiatieven was nog aanvullende informatie nodig. Op 15 september is de deadline voor ronde drie, lokale partijen met een beweeginitiatief kunnen hiervoor een aanvraag indienen.

Bijdrages

Volleybalvereniging Blauw Wit kreeg een toekenning van €4240,50 voor hun nieuwe beachvolleybalaccommodatie. Deze willen ze zo breed mogelijk willen inzetten. Naast een beachvolleybalschool voor eigen leden wil de vereniging het ook toegankelijk maken voor andere inwoners. Met dit bedrag hopen ze aankleding van de locatie te realiseren, maar ook kennis en expertise bij de trainers.
Sportvereniging SOS uit Oldebroek kreeg €770,- toegekend voor hun tennisafdeling. Met promotieactiviteiten wil SOS de tennissport in Oldebroek op de kaart zetten. Met deze bijdrage hopen ze nieuwe leden te werven en behouden.

Gratis workshops

Naast financiële middelen, zijn er ook diensten aan te vragen. Hiermee kunnen vrijwilligers worden opgeleid, begeleid of geïnspireerd.
Zo is er op maandag 20 september een inspiratiesessie over de Club Kader Coach. Een interventie waarbij trainers en coaches op pedagogisch gebied worden ondersteund. Dit moet zorgen voor meer sportplezier bij trainers en deelnemers.
Op woensdag 22 september is er een workshop over de kansen van 50+ sport. Daarbij wordt uitgelegd hoe je passend aanbod opzet voor deze doelgroep en ze aan jouw vereniging bindt.

Een opleiding voor Vertrouwens Contact Persoon is op dinsdag 19 oktober en 9 november. Hierin worden vrijwilligers opgeleid die binnen hun vereniging zorgen voor een veilig(er) sportklimaat.

Alle workshops vinden plaats bij voetbalvereniging WHC en zijn gratis toegankelijk. Je vindt hier meer informatie over de workshops en het aanmelden hiervoor.

Lokaal Sportakkoord

In het sportakkoord staan afspraken tussen lokale partijen om ambities voor sport en bewegen te realiseren. Elk kwartaal is er de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor begeleiding of geld. Een kernteam van sportaanbieders en gemeente beoordeelt de aanvragen.
Daarnaast is er ook de mogelijkheid om in werkgroepen mee te praten over de gestelde ambities. Meer informatie, het sportakkoord zelf en een aanvraagformulier vind je hier.

Recente nieuwsitems