Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Gezond belonen na de vierdaagse

vrijdag 12 mei 2023

Van 22 tot en met 25 mei is de avondvierdaagse in Wezep. Ook organiseert Goed Bezig Oldebroek voor de tweede keer de peutervierdaagse. Vier dagen lang gaan wandelaars op pad richting een medaille. De buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek zetten dit jaar naast een gezonde pauzehap, in op gezond belonen na afloop van de vierdaagse.

Ze maakten een flyer voor (groot)ouders om dit onder de aandacht te brengen. Hierin geven ze tips over wat je het beste mee kunt nemen onderweg. Daarnaast vragen ze aandacht voor het gezonde belonen tijdens het defilé. Rudolf Huberts is namens Goed Bezig betrokken bij het initiatief: “Bij een sportief evenement is ook een gezonde beloning toepasselijk. Wij proberen daarbij de gezonde keuze wat leuker en makkelijker te maken. Daarom motiveren wij ouders om niet met voeding te belonen. Hoe gaaf is een vrijkaartje voor een avondje zwemmen of bowlen, een waterballongevecht of leuk spel. Met wat lokale ondernemers hebben we een paar mooie tips en aanbiedingen bij elkaar gebracht in een flyer.” Bekijk hier de flyer 'Ga voor een gezonde avondvierdaagse" (pdf, 5,22 MB).

Pauzepakketten

Naast het gezond belonen is er ook aandacht voor een gezonde pauzehap. Scholen en peuteropvangen kunnen deze afnemen: “Met onze partner Plus Supermarkten stellen wij al jaren een mooi pauzepakket samen. Hiermee bereiken we jaarlijks zo’n 1200 deelnemers van de vierdaagse. De Plus levert het pakket, wij vullen dit aan met watertaps en fruitsnijders”, aldus Rudolf.

Recente nieuwsitems