Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Sportfondsen en Goed Bezig werken samen aan gezonde jeugd

dinsdag 31 mei 2022

Al vanaf 2019 zijn de buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek en Sportfondsen de Veldkamp aan elkaar verbonden. Met een JOGG-partnerschap proberen zij samen invulling te geven aan een gezondere toekomst voor de lokale jeugd. De overeenkomst is nu verlengd tot en met 2023. Wethouder Liesbeth Vos-van de Weg zette haar handtekening en bedankte met een ingelijst shirt zwembadmanager Daniëlle Koopman voor de samenwerking.

Samenwerking

De samenwerking bestaat uit meerdere dingen. Het zwembad draagt jaarlijks de campagne Waterhelden uit. Hierin sporen zij kinderen met verhalen over waterhelden aan om rondom hun zwemles kraanwater te drinken. Daarbij krijgt ieder kind een bidon. Ook kan Goed Bezig tot een bepaald bedrag met korting gebruik maken van de faciliteiten van het zwembad.

Daniëlle Koopman is sinds januari 2022 eindverantwoordelijke in het zwembad en zag nog wel meer kansen voor gezondheid: “Ik wil kijken naar een waterdrinkpunt voor zwemmers. Ook willen we periodiek schoolkinderen met een kortingsactie uitnodigen voor een zwemmiddag, kijken naar de kansen van de natte gymles en zetten we lesmateriaal in met de vorm van groente en fruit.”

Ook die punten zijn opgenomen in de samenwerkingsovereenkomst.

Uitdragen

Daniëlle wil met de buurtsportcoaches kijken of ze de gezonde boodschap meer kunnen uitdragen via hun eigen communicatiekanalen. “Sportfondsen zet zich in voor een vitale gemeenschap en Goed Bezig – JOGG is daar een mooi voorbeeld van. Door deze samenwerking dragen wij ons steentje bij aan een gezonder Oldebroek. Daarnaast kunnen wij gebruik maken van het netwerk van Goed Bezig om onze activiteiten en doelgroepen te verbreden,” aldus Daniëlle.

Liesbeth Vos-van de Weg is blij met het voortzetten van de samenwerking: “Het zwembad is een grote beweegaccommodatie in onze gemeente. Met hun aantallen bezoekers, oud en jong is er een groot bereik. Aan die doelgroep kunnen zij de boodschap voor gezonde keuzes doorgeven. Ook kunnen we zo samen laten zien dat een gezonde keuze niet altijd ingewikkeld is, denk maar aan het drinken van gewoon kraanwater.”

Samenwerking Zwembad De Veldkamp Goed Bezig Oldebroek

JOGG – Gezonde jeugd, gezonde toekomst

De gemeente Oldebroek is sinds september 2014 een JOGG-gemeente. JOGG is een aanpak die bewezen effectief is om de stijging van bijvoorbeeld overgewicht bij kinderen en jongeren om te zetten in een daling. De kracht van de JOGG zit in de gezamenlijke aanpak en het herhalen van dezelfde boodschap. Op school, op straat, in de supermarkt, maar ook thuis wordt het daardoor makkelijker om gezonder te leven.

Recente nieuwsitems