Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Actief zomerkamp als start van de vakantie

dinsdag 22 augustus 2023

Voor het zevende jaar op rij organiseerden de buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek een tweedaags zomerkamp. Dit deden ze op maandag 10 en dinsdag 11 juli voor kinderen die door omstandigheden niet op vakantie gingen of een extraatje konden gebruiken.

Goed Bezig organiseert iedere vakantie diverse activiteiten, waarvan dit kamp jaarlijks wel het hoogtepunt is. “Zowel voor de deelnemers als collega’s zijn het twee dagen om naar uit te kijken. Allemaal verschillende sport-, spel- en culturele activiteiten, waarbij plezier en gezelligheid voorop staan,” zegt de betrokken buurtsportcoach Emma Wes.

In eerste instantie zijn de bij de gemeente bekende minimagezinnen aangeschreven. Daarna zijn ook jonge mantelzorgers uitgenodigd. Op een paar openstaande plekken kon uiteindelijk nog vrij worden ingeschreven.

Zonovergoten programma

Op maandagochtend waren er kennismakingsspelen en ’s middags ging de reis per fiets naar Landal ’t Loo, waar verschillende wateractiviteiten werden gedaan. Ook de waterobstakels die daar in het water liggen waren een onderdeel van het programma.

Tijdens de tweede dag waren er in de ochtend workshops obstacle run door Rees Outdoor Fit, waterslagbal en allesbal buiten op de velden van het sportpark van WHC. Binnen konden de kinderen knutselen met hout, stof, glitters en alles wat ze maar konden vinden, onder leiding van Nora. Na de lunch werden er nog verschillende spellen gespeeld, was er een speurtocht en werd de dag afgesloten met een bbq. “We proberen elk jaar andere activiteiten te doen. Daarvoor hebben we wel de hulp van de ondernemers en verenigingen nodig. Maar tot nu toe lukt het elke keer weer om een gevarieerd programma neer te zetten. Daar zijn we met alle betrokkenen erg dankbaar voor,” aldus coördinator van het kamp Karlijn Mooren.

De activiteiten werden mogelijk gemaakt door de gemeente Oldebroek en met ondersteuning van Plus van den Hoven, voetbalvereniging WHC, Rees Outdoor, Nora  en slagerij van Guilik. Door hun bijdrage hebben dertig kinderen een onvergetelijk begin van de zomervakantie gehad.

Recente nieuwsitems