Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Dauwtrappen met Goed Bezig op Hemelvaartsdag

woensdag 18 mei 2022

Goed Bezig Oldebroek organiseert op Hemelvaartsdag voor het eerst ‘Dauwtrappen’ in de gemeente Oldebroek. Dauwtrappen is een sportieve fietsactiviteit voor alle leeftijden. Er zijn twee fietsroutes door de natuur uitgestippeld: 25 en 45 kilometer. Voor de liefhebbers staan er langs de route bordjes met leuke puzzelopdrachten.

Het is voor het eerst dat de buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek het Dauwtrappen organiseren. Je kan op 26 mei starten tussen 8.00 en 10.00 uur bij het Harlekijntje, Boterakkers 19 in Wezep. Deelnemers worden voor de start ontvangen met koffie/thee, krijgen uitleg en een tussendoortje mee. De kosten bedragen 2 euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar doen gratis mee.

Dauwtrappen

Dauwtrappen is een eeuwenoud gebruik, waarbij men vroeger al om 3.00 uur 's nachts opstond om op blote voeten en al zingend op het gras te dansen. Hier komt de term dauwtrappen vandaan. Men geloofde in de helende werking van de dauw op het gras.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.goedbezigoldebroek.nl. Late beslissers zijn van harte welkom en kunnen zonder aanmelden zich ’s ochtends melden om mee te fietsen.

Recente nieuwsitems