Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Fitweek voor Groep 4: een week gewijd aan gezonde levensstijl in Oldebroek en Elburg

vrijdag 15 maart 2024

De week van 11 tot en met 15 maart stond in het teken van een gezonde levensstijl bij alle groepen 4 en 5 van de basisscholen in de gemeente Oldebroek en Elburg. Dit initiatief, opgezet door Stichting WIEL en Goed Bezig Oldebroek, bood kinderen de kans om zowel op school als thuis aan de slag te gaan met belangrijke aspecten zoals gezonde voeding, water drinken en lichaamsbeweging.

Gedurende de week werden de kinderen in de klas meegenomen in boeiende lessen over fitheid, spijsvertering en de principes van een uitgebalanceerd dieet, inclusief de bekende 'schijf van vijf'. Leerkrachten waren enthousiast over de betrokkenheid van de leerlingen, waarbij zelfs tijdens de pauzes gesprekken ontstonden over gezonde voeding. Opvallend was ook dat er meer leerlingen dan gebruikelijk met de fiets of te voet naar school kwamen, wat duidt op een positief effect van de aandacht voor gezondheidsthema's.

"Bij Goed Bezig Oldebroek streven we ernaar om kinderen te inspireren tot een gezonde levensstijl en hen te laten ervaren hoe leuk en belangrijk bewegen en gezond eten zijn," zegt Kevin Scholten, buurtsportcoach bij Goed Bezig Oldebroek.

Naast de educatieve element werden de kinderen gestimuleerd om actief te zijn. Ze werden aangemoedigd om dagelijks een kwartier te wandelen of te rennen. Het Fitweek lespakket omvatte ook energizers en pauzeactiviteiten om beweging tussen de lessen door te bevorderen. Een hoogtepunt was de fittest tijdens de gymles, waarbij zowel motorische vaardigheden als uithoudingsvermogen werden getest.

"Het is geweldig om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn tijdens de Fitweek en hoe ze gemotiveerd raken om actief te zijn en gezonde keuzes te maken," voegt Matthijs Bastiaan, JOGG regisseur vanuit Stichting WIEL, toe.

De Fitweek heeft niet alleen bij kinderen, maar ook bij ouders en leerkrachten gezorgd voor meer bewustwording over het belang van een gezonde levensstijl. Voor vragen over de Fitweek of meer informatie kun je contact opnemen met Goed Bezig Oldebroek via goedbezig@oldebroek.nl.

Recente nieuwsitems