Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Hoe staat het met jouw slaap?

woensdag 19 oktober 2022

Van 28 oktober t/m 4 november is de Slaap Lekker Week van JOGG. Doel is dat ouders en kind met elkaar hun slaapgewoonten bespreken en te weten komen wat een goede slaap is en wat het met je doet.

Deze week worden op diverse basisscholen in de groepen 6, 7 en 8 een les besteedt aan slapen. Thuis kan via www.slaaplekkerquiz.nl de slaapgewoonten binnen het gezin worden bekeken. In de quiz komt onder andere slaaptijden en het gebruik van smartphone of tablet voor het slapengaan aan de orde.

Thema-avond met een slaapexpert

Op donderdagavond 3 november komt slaapexpert Alies Coster van Sucsleep naar de gemeente Oldebroek om ouders met kinderen van 4 t/m 12 jaar te vertellen over de voordelen van een gezonde nachtrust voor kinderen. Ouders zullen met praktische tips naar huis gaan. De thema-avond wordt in samenwerking met Stichting Kindcentrum Oldebroek georganiseerd. Locatie: IKC de Vlinder. Tijd: 19.30-20.30 uur. Aanmelden kan via forms.gle/AzQf8t8w763EraPo7 Vol = vol.

Goed Bezig Kussengevecht

De buurtsportcoaches van Goed Bezig organiseren eveneens op donderdag 3 november een kussengevecht in de Kamphal in Wezep. Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 zijn mét kussen en pyjama uitgenodigd voor dit spektakel. Aanmelden kan via bit.ly/KussengevechtWezep

Waarom aandacht voor slaap?

Slapen is belangrijk om je lekker fit te voelen. In deze week slapen veel mensen zich een paar dagen wat slechter door het verzetten van de klok vanwege wintertijd. Een goede aanleiding om eens stil te staan bij de slaapgewoonten. Slaapproblemen kunnen (ernstige) gevolgen hebben. Een slaaptekort vermindert de concentratie en dus de prestaties. En door slaapgebrek heeft het lijf te weinig energie. Daardoor ga je op zoek naar andere energie om dit aan te vullen, zoals suiker. Je kan daarom meer trek hebben in lekkere zoete dingen. Kinderen en volwassenen die te weinig slapen, hebben daardoor vaker last van overgewicht.

Recente nieuwsitems