Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

vragen

1. Wie kunnen er meedoen aan de cursussen?
Antwoord: De cursussen worden per gemeente georganiseerd. Voorwaarde is dat u woonachtig bent in de gemeente waar de cursus gehouden wordt. Bij de cursussen staat vermeld voor welke leeftijdscategorie (groepen) de activiteit bedoeld is.

2. Wat gebeurt er bij te weinig inschrijvingen?
Antwoord: Bij gebrek aan belangstelling voor een bepaalde cursus kan het zijn dat de cursus niet doorgaat. Hierover ontvang je per e-mail tijdig bericht van de (sport)aanbieder of gemeente/ organisatie.

3. Wat gebeurt er bij te veel inschrijvingen voor een cursus?
Antwoord: Op de site kunt u zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Inschrijvingen worden door het systeem direct afgehandeld in volgorde van binnenkomst (real-time). Er wordt geen reservelijst opgebouwd. Wanneer er veel belangstelling voor een cursus is, kan de sportaanbieder er voor kiezen de capaciteit te vergroten, of een extra cursus aan te bieden. Dat lukt natuurlijk niet altijd. Houd de website dus in de gaten.

4. Hoe weet ik of ik een plek bij de cursus heb gekregen?
Antwoord: Alle kinderen (en ouders) krijgen direct een bevestiging per e-mail als ze zich hebben ingeschreven. In die e-mail staat een link. De link moet je bevestigen voordat jouw deelname definitief is en je op de deelnemerslijst staat. Het aantal beschikbare plaatsen staat bij de cursus vermeld. Wil je controleren bij welke cursus je je hebt ingeschreven, log dan in en bekijk je gegevens.Bij het blokje 'jouw inschrijvingen' kan je zien voor welke cursus je je hebt ingeschreven. Staat het stoplichtje  nog op rood () dan moet je je aanmelding nog bevestigen. Doe dat voordat de cursus vol zit! Dat kan door op het rode stoplichtje te klikken. Op sommige sites is het niet nodig om je inschrijving nog weer te bevestigen. Staat het stoplicht op groen () dan is alles geregeld.

5. Wat kan ik doen als er geen plaats meer is bij een cursus?
Antwoord: Wanneer je ziet dat een cursus vol is, kun je je voor aan andere cursus opgeven. Er staan zoveel verschillende cursussen op de pagina overzicht aanbod dat er vast en zeker een leuke andere cursus is die je kunt doen. Soms voegt de (sport)aanbieder een nieuwe activiteit toe. Houd sportpas.nl dus goed in de gaten.

6. Mag ik meedoen aan verschillende cursussen?
Antwoord: Dat hangt af van de gemeente waar je woont en kun je terugvinden op je profielpagina. Kijk goed of je op de aangegeven data en tijdstippen wel kunt, wanneer je je voor meerdere cursussen wilt opgeven.

7. Wat moet ik doen wanneer ik plotseling toch niet kan meedoen aan een cursus?
Antwoord: Het is heel vervelend als dit gebeurt, want de trainers rekenen op jou! Daarom is het héél belangrijk om van tevoren na te denken over de volgende vragen:
- wat wil ik graag doen?
- mag ik van mijn ouders meedoen aan deze cursus?
- wanneer is de sportcursus?
- kan ik wel op de dag/tijd dat de cursus wordt gehouden?
- waar moet ik naar toe (de sportcursus is niet altijd bij jou in de buurt)?

Als het per ongeluk toch gebeurt dat je niet kunt, meld je dan af bij de contactpersoon van de cursus, want dan kan er misschien weer een ander kind in jouw plaats deelnemen aan de cursus. Je kan je inschrijving zelf niet ongedaan maken. Je moet je afwezigheid dus melden bij de contactpersoon.

8. Mijn kind heeft geen eigen e-mailadres. Kan hij/zij dan niet meedoen?
Antwoord: Kinderen die geen eigen e-mail adres hebben kunnen uiteraard gewoon meedoen en gebruiken het e-mail adres van hun ouders. Kies per kind (account) een uniek wachtwoord.

9. Hoeveel kinderen kan ik aanmelden per e-mailadres?                                                                             
Antwoord: Dit is in principe onbeperkt. Belangrijk is dat er per kind een uniek wachtwoord gekozen wordt. Op deze manier kunnen ouders telkens als (kind1, kind2 of kind3 inloggen) en de accounts beheren.

10. Wie is aansprakelijk?
Antwoord: De organisatie van Sportpas.nl, de gemeente, de deelnemende sportverenigingen en de sportaanbieders aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de eventuele nadelige gevolgen aan sportbeoefening en/of andere activiteiten (zie ook de algemene voorwaarden). Wees voorbereid door goed de bijzonderheden bij de cursus/activiteit te lezen. Laat sieraden en waardevolle kleding thuis en fiets (als warming-up) naar de activiteit.

11. Ben ik verplicht lid te worden van de sportclub? 
Antwoord: Nee, deelname aan de cursussen is vrijblijvend, je komt immers om kennis te maken. Wel wordt van je verwacht dat als je je hebt opgegeven voor een cursus, je ook komt.

12. Moet er materiaal aangeschaft worden?
Antwoord: Nee, bijna alle verenigingen zorgen voor materialen. Uitzonderingen staan aangegeven bij de betreffende cursussen.

13. Afgelasting
Als de weersomstandigheden slecht zijn of er een andere reden is dat de les niet door kan gaan, dan zal de (sport)aanbieder je dit natuurlijk laten weten. Dit gebeurt meestal per e-mail of telefonisch. Twijfel je? Bel dan even de contactpersoon die bij de activiteit genoemd staat.

14. Hoe kan ik een account verwijderen?
Antwoord: Indien u geen gebruik wilt maken van de mogelijkheden van Sportpas dan kunt u uw account verwijderen. U logt in op uw account, kiest voor 'wijzigen profiel' (onder de afbeelding) en klikt dan boven het eerste invoerveld voor de link naar de pagina waar u uw account kunt verwijderen.

15. Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Antwoord: Uw gegevens worden op een behoorlijke en zorgvuldige manier in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens verwerkt. (Sport)aanbieders ontvangen bijvoorbeeld summier uw gegevens. Klik hier voor ons Privacy Statement

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Staat uw vraag er niet bij?
Voor meer informatie kunt u terecht bij de genoemde contactpersoon namens de gemeente of de (sport)aanbieder.

Voor vragen over de sportcursussen kunt u contact opnemen met de sportaanbieder die bij de omschrijving van de cursus vermeld staat.

Voor technische vragen over deze website kunt u contact opnemen met Erik Holtman van Sportscan
Tel: 038-422 71 68, E-mail: helpdesk@sportpas.nl De helpdesk probeert dezelfde dag te reageren.

<< Vorige pagina