Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Campagne Gezond Tussend’ooren gaat van start!

woensdag 25 januari 2023

In de gemeenten Oldebroek en Elburg loopt aankomende vier weken de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’. Een initiatief vanuit Goed Bezig Oldebroek en Stichting WIEL. De campagne richt zich op ouders van kinderen van 2-4 jaar. Het doel is om ouders te helpen de keuze voor gezonde tussendoortjes bij hun kinderen te stimuleren. Dit in samenwerking met veel verschillen lokalen partijen.

Veel ouders hebben vragen als: “Welk tussendoortje geef ik mijn kind en hoeveel?. Met de campagne proberen wij hierbij te helpen”, vertelt Kevin Scholten, buurtsportcoach en JOGG regisseur bij Goed Bezig Oldebroek. “Verschillende supermarkten in de gemeente Oldebroek doen mee. Zo zijn er bij supermarkten schappen en kassa’s ingericht die gezonde tussendoortjes onder de aandacht brengen.” Ook zijn er op diverse locaties proeverijen, zodat ouders en kinderen gezonde hapjes kunnen maken en proeven. “Ook kunnen wij ze dan voorlichten over wat werkt. Op deze manier kunnen die gezonde hapjes echt tussen de oren gaan zitten. Want kinderen hebben tussendoortjes nodig om voldoende energie te hebben gedurende de dag.”

Supermarktsafari

Goed Bezig is op 15 februari bij de Boni in Wezep en 23 februari bij de Boni in Oldebroek. Daar kunnen kinderen tussen 14:00 en 16:00 uur hun eigen gezonde traktatie knutselen. Ouders gaan ondertussen aan de hand van een diëtist op ‘supermarktsafari’ om te kijken welk tussendoortje een gezond hapje kan zijn.

Meer informatie over deze campagne en aanmelden voor de bijbehorende activiteiten, kun je vinden op de website van Goed Bezig Oldebroek.

Recente nieuwsitems