Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Sportakkoord draagt bij aan activiteitenplatform, Diabetes Challenge en WK Volleybal

dinsdag 3 mei 2022

Via het Lokaal Sportakkoord Oldebroek zijn diensten en middelen beschikbaar om lokale beweeginitiatieven te ondersteunen. Goed Bezig Oldebroek, Fysiotherapie Contour en de lokale volleybalverenigingen kregen een financiële bijdrage met aanvragen voor een online activiteitenplatform, de Diabetes Challenge en side-events rondom het WK Volleybal. Er zijn dit jaar nog drie rondes om nieuwe initiatieven in te dienen. De volgende deadline is 15 juni 2022.

Online activiteitenplatform

Goed Bezig Oldebroek wil graag een nieuwe vindplaats voor alle incidentele en structurele activiteiten van sport- en cultuuraanbieders. De huidige website voldoet niet aan de toegankelijkheidseisen en wensen om structureel aanbod goed zichtbaar te maken. Het moet een plek worden voor inwoners die in beweging willen komen of blijven.

De wens van de buurtsportcoaches is om in de toekomst ook evenementen, sociale en educatieve activiteiten zichtbaar te maken. Zo moet dit hèt activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek worden.

Diabetes Challenge

Fysiotherapie Contour krijgt een bijdrage om de Diabetes Challenge op te zetten. Hierbij gaan mensen twintig weken wandelen in groepsverband. Doel is om te werken aan een gezonder en fitter leven. Volwassenen met (pre)diabetes of overgewicht zijn een prominente doelgroep. Maar ook mensen die willen starten met bewegen en nog niet zo ver kunnen lopen.

Elke keer loopt er een zorgverlener mee die motiveert en deelnemers voorziet van handige tips. Vanaf mei start een wandelgroep in zowel Oldebroek als Wezep.

WK Volleybal

Volleybalverenigingen VZK en Blauw Wit deden met een aantal lokale ondernemers en de buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek een aanvraag. In september is het WK Volleybal voor dames in Nederland en de gemeente Oldebroek is gastgemeente voor Thailand. Rondom dit WK organiseert een werkgroep allerlei side-events om de volleybalsport onder de aandacht te brengen. Dit gebeurt in de wijk, bij de verenigingen, op scholen en in winkels.

Lokaal Sportakkoord

In het Sportakkoord staan afspraken tussen lokale partijen om ambities voor sport en bewegen te realiseren. Elk kwartaal is er de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor begeleiding of geld. Een kernteam van sportaanbieders en gemeente beoordeelt de aanvragen.
Daarnaast is er ook de mogelijkheid om in werkgroepen mee te praten over de gestelde ambities. Meer informatie over het sportakkoord, de eerder toegekende initiatieven en een aanvraagformulier vind je op www.goedbezigoldebroek.nl

Recente nieuwsitems