Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Terugblik activiteiten jongeren 12-18 jaar in de gemeente Oldebroek

vrijdag 19 januari 2024

Graffiti spuiten, theater of een DJ workshop? In december en de kerstvakantie hebben tientallen  jongeren tussen de 12 en 18 jaar meegedaan aan verschillende speciaal voor hen georganiseerde activiteiten. Deze activiteiten zijn georganiseerd door de gemeente Oldebroek vanuit het preventieakkoord.

Begin december was de aftrap van de reeks georganiseerde activiteiten; een avond bowlen bij Landal ’t Loo. Ruim 30 jongeren hebben deze avond meegedaan.

Kerstvakantie

In de kerstvakantie heeft de gemeente Oldebroek in samenwerking met Nummer-13 en Goed Bezig Oldebroek verschillende activiteiten aangeboden. Zoals een DJ workshop. Tijdens deze workshop leerden de jongeren enkele trucjes en konden ze vooral veel zelf uitproberen en ontdekken. “Ik hoop dat we dit vaker gaan doen.” aldus een van de deelnemers.

Ook is er een theaterworkshop geweest. Na het opschrijven van een willekeurige zin, werd er geoefend met verschillende emoties. De jongeren probeerden de opgeschreven zin op verschillende manieren uit te spreken en uit te beelden. In het begin was dit even wat spannend, maar bij de tweede keer ging dit al een heel stuk makkelijker dan de eerste keer. De jongeren leerden hoe je kan spelen dat je blij, boos, verliefd, bang, etc. bent. Door naar elkaar te kijken en uit je comfortzone te komen is er veel geleerd.

De laatste workshop was graffiti spuiten. Deze werd buiten bij het Tienerhonk in Oldebroek gegeven. Onder een grote tent kregen de deelnemers na een korte uitleg allemaal een eigen plaat waar ze op konden spuiten. Met hier en daar wat tips van de workshop leader is iedereen met een eigen gemaakte graffititekening met een tevreden gevoel naar huis gegaan.

De gemeente Oldebroek, Nummer-13 en Goed Bezig Oldebroek hebben de eerste start van de activiteiten voor jongeren als positief ervaren en kijken uit naar het vervolg dat er gaat komen.

Recente nieuwsitems