Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Aandacht voor gezonde leefstijl in groep 4

vrijdag 24 maart 2023

Van 13 tot en met 17 maart gingen groepen 4 in de gemeente Oldebroek en Elburg aan de slag met gezonde leefstijl in de Fitweek. Tijdens deze week – een initiatief van Stichting WIEL en Goed Bezig Oldebroek – gingen de kinderen in de klas en thuis bezig met de thema’s gezond eten, water drinken en bewegen. In de klas kregen de kinderen les over fitheid, spijsvertering en de schijf van vijf. Een groepsleerkracht vertelde enthousiast dat haar leerlingen de lessen interessant vonden en dat ze zelfs in de pauze kinderen met elkaar hoorde praten over de schijf van vijf. Ook was het opvallend dat deze week meer leerlingen met de fiets of lopend naar school kwamen. Het onder de aandacht brengen van deze thema’s heeft dus zeker effect, aldus de leerkracht.

Fittest

Naast de lessen over gezonde leefstijl kwamen de kinderen ook in beweging. Zo werden ze uitgedaagd om elke dag een kwartiertje te wandelen of rennen. Ook zaten er in het Fitweek lespakket energizers en pauzeactiviteiten om tussen de lessen door te bewegen. Een energizer is een korte oefening, tussen de lessen door, om weer energie te krijgen. In de gymles werd een fittest georganiseerd. Hierbij werd naast de motorische vaardigheid ook het uithoudingsvermogen van de kinderen uitgedaagd. Wethouder Liesbeth Vos- van de Weg bracht een bezoek aan de fittest bij groep 4b van basisschool de Eben Haezer. Als wethouder van de gemeente Oldebroek, houdt Liesbeth zich bezig met de volksgezondheid en onderwijs. Hieronder valt een gezonde leefstijl voor kinderen. De afgelopen Fitweek heeft voor meer bewustwording bij ouders, leerkrachten en kinderen gezorgd.

Fitweek 2023 Goed Bezig Oldebroek


Heb je vragen over de Fitweek of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Goed Bezig Oldebroek via goedbezig@oldebroek.nl.

Recente nieuwsitems