Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Waterhelden

Waterhelden stimuleert water drinken bij kinderen

Om het jaar organiseert zwembad De Veldkamp een drinkwater-campagne. Doel van deze lokale campagne is kinderen stimuleren om na de zwemles water te drinken in plaats van een zoete drank. Deze campagne is onderdeel van en georganiseerd in samenwerking met Goed Bezig Oldebroek.
De campagne richt zich op alle 4- tot 6-jarigen die in het zwembad zwemles volgen. Het is de bedoeling om er spelenderwijs voor te zorgen dat kinderen water drinken na de zwemles. Water drinken is gezond, beter voor het gewicht en beter voor de tanden van kinderen. Gezonde en fitte kinderen bewegen beter. En kinderen die beter bewegen, halen makkelijker hun zwemdiploma.

In de campagne staan drie waterhelden centraal; Spetter de octopus, Spatter de dolfijn en Spater de krab. Deze Waterhelden beleven allemaal avonturen in en rond het water. Van deze avonturen krijgen zij dorst. En die dorst lessen zij door water te drinken. We hopen dat de kinderen de Waterhelden en hun wateravonturen leuk vinden. Zo leuk, dat ze ook een water drinkende Waterheld willen worden.
Logo Waterhelden Goed Bezig Oldebroek
Om de twee weken krijgen de kinderen in het zwembad een nieuw avontuur van de Waterhelden mee naar huis. Daarnaast zijn er cadeautjes die de kinderen krijgen of kunnen winnen, zoals een bidon en een stickervel van de Waterhelden. Voor ouders is er een flyer met uitleg over de campagne en tips om water drinken (thuis) nog leuker te maken.
Foto Waterhelden Zwembad de Veldkamp