Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Zwembad de Veldkamp lanceert Watertappunt en Waterhelden-campagne

woensdag 24 april 2024

Zwembad de Veldkamp in Oldebroek heeft onlangs een watertappunt gekregen van de gemeente Oldebroek. Dit initiatief, in samenwerking met Goed Bezig Oldebroek, markeert een belangrijke stap in het streven naar een gezondere levensstijl binnen de gemeente. Het watertappunt is nu officieel geopend en beschikbaar voor alle bezoekers van het zwembad.

Watertappunt

Locatiemanager Danielle Koopman van Zwembad de Veldkamp uit haar vreugde over de toevoeging van het Watertappunt: "We zijn enorm blij met het Watertappunt en hopen dat het onze bezoekers aanmoedigt om een gezonde keuze te maken door meer water te drinken tijdens hun verblijf in het zwembad." Buurtsportcoach Kevin Scholten deelt zijn enthousiasme over de ontwikkelingen van het zwembad en de integratie van het Watertappunt met de Waterhelden-campagne: "Het is geweldig om te zien dat Zwembad de Veldkamp deze stap zet en het drinken van water bij het zwembad mogelijk maakt. Dit is een mooie combinatie met de campagne Waterhelden, die tot doel heeft kinderen aan te moedigen water te drinken na hun zwemles."

Foto Goed Bezig Oldebroek Zwembad de Veldkamp lanceert Watertappunt en Waterhelden-campagne

Waterhelden campagne

De lancering van het Watertappunt valt samen met de start van de campagne Waterhelden, een initiatief dat tot doel heeft kinderen te stimuleren om voor, tijdens of na hun zwemles water te drinken in plaats van zoete dranken. Deze lokale campagne, georganiseerd in samenwerking met Goed Bezig Oldebroek, zal in april van start gaan. Danielle Koopman, tevens betrokken bij de organisatie van de campagne, benadrukt het belang van het initiatief: "De campagne richt zich op alle 4 tot 6 jarigen die zwemles volgen in Zwembad de Veldkamp. In totaal gaat het om zo'n 400 kinderen. We willen op een speelse manier stimuleren dat kinderen water drinken na de zwemles, omdat water drinken gezond is. Het is beter voor hun gewicht en hun tanden, en gezonde en fitte kinderen bewegen beter, waardoor ze ook makkelijker hun zwemdiploma kunnen halen."

Zwembad de Veldkamp en Goed Bezig Oldebroek kijken uit naar een succesvolle uitvoering van de campagne Waterhelden en hoopt zo een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van de jonge gemeenschap van Oldebroek.

Recente nieuwsitems