Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Warm welkom voor Thais volleybalteam in Oldebroek

vrijdag 23 september 2022

Op woensdag 21 september werd het Thaise volleybalteam onthaald in de gemeente Oldebroek. Het Thaise damesteam verblijft hier in het kader van het WK Volleybal voor vrouwen. Oldebroek is gastgemeente en daarom werden de dames ontvangen door burgemeester Tanja Haseloop-Amsing. Ook de Thaise ambassadeur, Chatri Archjananun, was afgereisd naar Oldebroek om ze een warm onthaal te geven. Na het officiële gedeelte gaf het team samen met volleybalvereniging Blauw Wit een jeugdclinic.

Officiële ontvangst

In de Zwikmeule verwelkomde de burgemeester officieel alle Thaise aanwezigen met de woorden “Khop khun maak thi ma Oldebroek.” De speelsters waren zichtbaar onder de indruk van de woorden van zowel de burgemeester, de Thaise ambassadeur als een Thaise inwoonster van onze gemeente. Naast gelukwensen, werd er ook wederzijdse dankbaarheid uitgesproken voor deze ontmoeting. Vanuit de gemeente bood de burgemeester het team en de Thaise ambassadeur een mand aan met lokale producten. Na het opeten van een typisch Nederlandse stroopwafel vertrok het gezelschap richting Kulturhus de Talter.

Tanja ontvangst Thailand WK Volleybal

Foto: Jack Aalderink

Geslaagde jeugdclinic

Ruim zestig kinderen namen in De Talter deel aan een volleybalclinic georganiseerd door Blauw Wit en Goed Bezig Oldebroek. Vol enthousiasme sloten de Thaise vrouwen zich hierbij aan. Ze stimuleerden de kinderen, speelden een demonstratiewedstrijd en er was ook nog ruimte voor vragen en het uitdelen van handtekeningen. Rudolf Huberts zag als coördinator van de lokale side-events de verbroedering door sport voor zijn ogen gebeuren: “Mooi om te zien hoe twee totaal verschillende culturen elkaar ontmoeten en er door sport al snel contact ontstaat. En dat zonder dat de kinderen en het Thaise team elkaar kunnen verstaan. Het plezier straalde er bij beide partijen vanaf!”

Jeugdclinic Thais team WK Volleybal

Foto: Jack Aalderink

Thailand en Oldebroek op het WK

Na de clinic werd het team uitgezwaaid en vertrokken ze naar hun hotel in Harderwijk, waar ze gedurende het toernooi verblijven. Daar dineerden ze ‘s avonds met een meisjesteam van volleybalvereniging Blauw Wit. Zaterdag 24 september spelen ze om 13:00 uur hun eerste poulewedstrijd tegen Turkije in het Gelredome in Arnhem, waarna ze de overige wedstrijden in Polen spelen. Het team wordt zaterdag in ieder geval aangemoedigd door tweehonderd inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Recente nieuwsitems