Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Extra Gym+ helpt bij de bewustwording van gezonde voeding

woensdag 22 maart 2023

Goed Bezig Oldebroek zet zich al meer dan tien jaar in voor een gezondere leefstijl. “Wij gunnen namelijk iedereen een gezond en energiek leven”, zegt buurtsportcoach Jan Willem Dijks. “Om daden bij deze woorden te voegen organiseren wij Extra Gym+ voor de kinderen uit groep 4, 5 en 6.” Extra Gym+ is een twaalfweeks programma waarbij kinderen aan de slag gaan met voeding, bewegen en leren ze wat nodig is om lekker in je vel te zitten.

Ervaringen

Extra Gym+ heeft in het afgelopen jaar al twee keer plaatsgevonden. Ouders van deelnemers zijn enthousiast: “Mijn dochter heeft vooral geleerd dat fitter worden door een sport te doen, waarbij je plezier hebt, echt heel fijn en leuk kan zijn”. Een andere ouder noemt het een goede manier om bewust bezig te gaan met gezonde voeding: “Mijn zoon eet zijn groentes omdat hij weet dat het goed voor hem is. Hij is er thuis fanatiek mee bezig”.

Meedoen

Het twaalf weken durende programma gaat van start op maandag 3 april. Kinderen uit groep 4, 5 of 6 die handvatten willen voor een fit en vitaal leven kunnen meedoen. Binnen de lessen komen verschillende thema’s aan bod rondom bewegen en leefstijl.
De lessen vinden plaats in Kulturhus de Talter in Oldebroek. Aanmelden kan tot 27 maart via www.goedbezigoldebroek.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Willem Dijks via 06 45 96 29 47.

Recente nieuwsitems