Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Zwemlessen voor vrouwelijke statushouders in Wezep

woensdag 10 mei 2023

Sinds januari 2023 organiseert Goed Bezig Oldebroek in samenwerking met zwembad De Veldkamp zwemlessen voor vrouwelijke statushouders. Al snel waren de beschikbare plekken vergeven. De groep bestaat uit 15 vrouwen tussen de 20 en 60 jaar, afkomstig uit verschillende landen.

Vertrouwd worden in het water

Laura Daanen namens Goed Bezig Oldebroek: “Sommige deelneemsters konden al een klein beetje zwemmen, al was er een groot verschil met zwemmen naar de Nederlandse maatstaven. Er is daarom begonnen met het vertrouwd laten voelen in het water. Daarna kwamen de zwemslagen aan bod.” Het doel van de zwemlessen is dat de deelnemers zich watervrij voelen en niet het behalen van een zwemdiploma.

Blije gezichten

“De vrouwen komen graag naar de lessen, we zien veel blije gezichten en in korte tijd maken zij flinke progressie in het water”, aldus Danielle Koopman, locatiemanager van zwembad De Veldkamp. Ook Laura stemt zich tevreden over het project: “Dat er in een korte periode zoveel animo is, is super mooi! We werken zelfs met een wachtlijst, na de zomervakantie start een tweede zwemlesgroep.”

Aanmelden

De zwemlessen worden aangeboden als een traject van 15 weken en worden mede mogelijk gemaakt door het Volwassenenfonds. Mocht je geïnteresseerd zijn om na de zomer deel te nemen aan de zwemlessen voor vrouwen, neem dan contact op met Laura Daanen via LDaanen@oldebroek.nl of bel/app naar 06 57 62 98 59.

Recente nieuwsitems