Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

De Gelderse Roadshow komt naar Oldebroek

vrijdag 18 juni 2021

 Op woensdagochtend 23 juni komt de Gelderse Roadshow naar de gemeente Oldebroek. Goed Bezig heeft dit in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie, BOOST: Pumptrack NL en Bmoovd gerealiseerd. Oldebroek is één van de achttien Gelderse gemeenten die hier aan mag deelnemen. Binnen deze Roadshow staan de termen ‘plezier’ en ‘fun’ centraal. Het doel is om kinderen op een plezierige manier te stimuleren om met hun fietsvaardigheid aan de slag te gaan.

Pumptrack

Kinderen leren tijdens deze activiteit om beter én op een veilige manier om te gaan met hun fiets. Ze maken onder meer kennis met Pumptracks op een echte BMX fiets. Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten, die elkaar ritmisch opvolgen. Daarnaast gaan ze op hun eigen fiets verschillende challenges aan zoals slalommen en fiets tikkertje.Pumptrack

 

Programma

Voor deelname aan de Gelderse Roadshow zijn een paar groepen 5 uit Oldebroek exclusief uitgenodigd. Zij mogen deze ochtend tussen 9:00 en 13:00 uur laten zien wat ze al kunnen en leren nog meer vaardigheden. Op de pumptrack kunnen de kinderen op een aanwezige BMX fiets, een wedstrijdje houden. De drie snelste kinderen uit elke groep winnen een mooie prijs. Zij mogen op maandag 16 augustus tijdens het WK BMX op Papendal, racen tegen andere groepsgenootjes van andere gemeenten.

Meedoen

Tijdens de Gelderse Roadshow komen er twee BMX-professionals naar Oldebroek. In de ochtend zal Mitchell Schotman, de nummer twee van Nederland zijn kunsten vertonen aan de kinderen van de Regenboog, Timotheüsschool en Eben Haëzer.

Naast het onderschoolse programma kunnen de kinderen ook  meedoen in Oldebroek met een naschools programma. Vanaf 14.00 uur zijn er nog twee BMX-clinics voor de kinderen van groep 5-6 en 7-8. Aanmelden gaat via www.goedbezigoldebroek.nl. Julian Bijsterbosch zal in de middag aanwezig zijn, om de kinderen enthousiast te maken voor zijn sport. Julian zal mogelijk ook nog wat mooie dingen laten zien. Hij heeft brons gewonnen op het WK junioren in 2019 en is tweemaal Nederlands Kampioen junioren!

Stratensport

Naar aanleiding van de Gelderse Road Show organiseert Goed Bezig nog meer stoere Urban achtige sporten in die week. Streetdance, Inline skaten en Streetsoccer. Meld je snel aan en doe mee! Kijk hier voor de flyer.

Recente nieuwsitems