Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Succesvolle avond over aangepast sporten

donderdag 8 februari 2024

Wat houdt aangepast sporten in? Wat zou deelnemers tegen kunnen houden om mee te doen, en wat heb ik ervoor nodig?’ Allemaal vragen die woensdag 31 januari aan de orde kwamen bij de regionale sportaanbieders avond in Oldebroek.

Fysiotherapeuten, zorgwerknemers, WMO-consulenten, bestuursleden en trainers van sportverenigingen maakten kennis met het verhaal van ervaringsdeskundigen Jan Oosterbroek en Gea Mazier, tevens enthousiaste ambassadeurs van Uniek Sporten Noord–Veluwe. Tijdens de workshop van het NOC*NSF, getiteld ‘Aangepast sporten, hoe doe je dat?’, kon men samen meedenken over het onderwerp. Aansluitend maakten de aanwezigen kennis met het trainingsaanbod van MEE, meedoen in sport. Via spelvormen kon men zich inleven in sporten met autisme en ADHD.

Al met al een zeer geslaagde avond waar een gevarieerde doelgroep, met ieder hun eigen vragen of verhalen, samen kwam met als doel kennis te maken met Uniek Sporten. Aan het eind van de avond was er de mogelijkheid om contact te leggen en vragen neer te leggen bij de lokale buurtsportcoach of de sprekers van deze avond. Zo kon iedereen goed toegerust en met een rugtas unieke informatie naar huis.

De bijeenkomst werd georganiseerd door buurtsportcoaches uit Oldebroek, Heerde en Hattem. Als ‘Uniek Sporten Noord Veluwe’ zetten zij zich, samen met andere buurtsportcoaches in de regio, in voor het aangepast sporten. Meer weten over aangepast sporten? Neem snel contact op met het lokale buurtsportteam, want zij helpt je graag verder. Karlijn Mooren: kmooren@oldebroek.nl

Recente nieuwsitems