Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Nationale Sportweek 2016: 'Ik neem je mee!'

woensdag 15 juni 2016

Van 17 t/m 25 september 2016 is het weer de Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen. Daarom vieren we tijdens de Sportweek in september in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen!

‘Ik neem je mee’
Tijdens de week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Verenigingsleden worden via de ‘Ik neem je mee!’ campagne uitgedaagd iemand mee te nemen naar zijn of haar club om samen de start van het sportseizoen te beleven. Want, samen sporten is leuk!

Nationale Sportweek Krant
In samenwerking met een MDH uitgeverij zijn we bezig om ook dit jaar een ‘Nationale Sportweek krant’ uit te brengen (oplage 13.000) die huis aan huis verspreid zal worden in de gemeente Oldebroek. In deze krant willen wij de Nationale Sportweek, Goed Bezig Oldebroek, het thema gezondheid en de sport en sportaanbieders in de gemeente Oldebroek onder de aandacht brengen.

In de krant zal een agenda opgenomen worden met alle sportactiviteiten van de sportaanbieders in onze gemeente tijdens de Nationale Sportweek EN de daaropvolgende week. Daarnaast zal het leukste extra aanbod uitgelicht worden in de krant.
Input hiervoor moet vóór woensdag 24 augustus op www.goedbezigoldebroek.nl staan. Wilt u weten hoe u mee kunt doen en wat wij voor u doen, klik hier


Beweegkriebels
Wij zetten dit jaar in op de jongste doelgroep, die vaak nog een sport moet kiezen. Het betreft de kinderen van groep 1 t/m 3 (4-7 jaar). Wij hebben gekozen voor het thema ‘beweegkriebels’. De bedoeling is dat de kinderen onderschools via een beweegcarrousel kennismaken met het beweegaanbod in de gemeente. (Vergelijkbaar met de Koningsspelen) Een goed moment om je als sportvereniging te profileren bij deze jonge sporters.
In de weken daarna zijn er bij die aanbieders verschillende open trainingen waar ze dan met hun ouders/verzorgers nog eens kunnen kommen kennismaken. Dit brengen wij onder de aandacht middels een folder met dit aanbod erin, specifiek gericht op deze doelgroep!

Vrijdag 16 september – Oldebroek – in en om de Talter – 8:30 tot 12:30 uur
Vrijdag 23 september – Wezep – in en om de Kamphal - 8:30 tot 12:30 uur

Wat vragen wij van jullie:
- Passend aanbod van maximaal 25 minuten per ronde.
- Vrijwilligers op de dag zelf.
- Vervolg aanbod van een open training/activiteit (minimaal 2) in de maand oktober voor deze doelgroep.
- Open vervolgtrainingen voor deze doelgroep op www.goedbezigoldebroek.nl plaatsen.

Wat mogen jullie van ons verwachten:
- Podium om je als sportvereniging te profileren.
- Aandacht in de sportweekkrant.
- Promotie in een folder naar de kinderen toe.
- Locatie waar de beweegcarrousel gehouden wordt.
- Eventueel materiaal waar de vereniging zelf niet voor kan zorgen.
- In overleg inzet Landstede sport en bewegen studenten mogelijk. (Tijdig aangeven!)

Meedoen? Mail voor 24 augustus de bijlage naar svisser@oldebroek.nl



Inspiratie

Vanuit de Nationale Sportweek zijn er handige toolkits en promotiematerialen beschikbaar. Deze zijn met name gericht op praktische tips rondom het organiseren van een activiteit, de promotie daarvan, het binden van de deelnemers, of de inzet van social media hiervoor. Klik hier om de toolkits online te bekijken. Bij ons op kantoor zijn er een aantal hardcopy af te halen voor de liefhebbers. Wij kunnen ze van harte bij je aanbevelen, doe er je voordeel mee!

De Nationale Sportweek in de gemeente Oldebroek wordt mede mogelijk gemaakt door de Gelderse Sport Federatie en de gemeente Oldebroek.

Recente nieuwsitems