Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Geslaagde online Koningsspelen

woensdag 28 april 2021

Op vrijdagmiddag 23 april deden er ruim 100 kinderen uit de gemeente Oldebroek mee aan de online Koningsspelen. Vanwege de maatregelen rondom Corona, realiseerde het team van Goed Bezig Oldebroek een digitale en sportieve middag.

Goed Bezig zorgde met behulp van livestreaming voor een interactief programma. De invulling was zeer divers. Tijdens en na de onderdelen konden de kinderen foto’s opsturen, vragen stellen of vertellen hoe vaak ze een opdracht hadden gedaan. Één van de deelnemers over het onderdeel gezonde smoothie:, “Wauw wat is dit lekker!! Dit ga ik vaker maken!”

Programma

De kinderen begonnen met een stukje bewegen op muziek. Daarna gingen ze foto’s namaken van bekende sporters en ‘digitaal ontsnappen’. Ook het versieren van de fiets was onderdeel van het programma, waarbij ze daarna de fiets konden laten zien in de wijk door een kort rondje te fietsen.
Na een frisse neus, was het tijd om een gezonde traktatie te maken. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een mooie samenwerking met Kwakkel’s Groente- en Fruithandel Oosterwolde. De kinderen hadden zo weer nieuwe energie om verder te gaan met het programma. Dit was ook wel nodig, want Kickboks Wezep had een lekker actief programma voorbereid. Als laatste hebben de kinderen het tegen twee meesters van Goed Bezig opgenomen tijdens ‘a minute to win it’.

Buurtsportcoach Ingrid Bijker namens het organiserende Goed Bezig Oldebroek: “ Wat leuk dat er zoveel kinderen een foto opstuurden hoe ze thuis mee deden! Wat een feest! Er werd lekker veel bewogen en enthousiast mee gedaan. Hopelijk volgend jaar een fysieke versie van de Koningsspelen!”

Prijzen

Kinderen konden door hun deelname ook een prijsje winnen. Deze kinderen worden benaderd door Goed Bezig Oldebroek. Kinderen die de filmpjes nog terug willen kijken, kunnen deze terug vinden op www.youtube.com/goedbezigoldebroek.

Recente nieuwsitems