Het online sportplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Nieuw schoolplein IKC de Schaapskooi krijgt vorm

vrijdag 15 december 2017

IKC de Schaapskooi krijgt een nieuw schoolplein, wat halverwege 2018 af moet zijn. Dit wordt een semi- openbaar schoolplein, wat betekent dat het buiten schooltijden geopend is voor buurtbewoners. De werkgroep heeft samen met de ontwerper de eerste schetsen gezien, waaruit blijkt dat het een sportief, avontuurlijk en ontdekkend schoolplein wordt.Schoolpleinwerkgroep
Voor dit project is een schoolpleinwerkgroep opgezet, waarbij ouders, leerkracht, kinderopvang ROMI en Goed Bezig betrokken zijn. Maar niet alleen volwassenen hebben zeggenschap over het plein, ook de leerlingen van IKC de Schaapskooi worden erbij betrokken. Directeur Ronald Post: ‘Het is van belang dat de leerlingen hier ook een stem in hebben, het plein wordt immers voor hen’.

Goed Bezig Oldebroek
Scholen hebben de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen van Goed Bezig Oldeboek om te werken aan een gezonde(re) schoolomgeving. In totaal is er 240 uur te verdelen onder scholen die met een interventie aan de slag willen. Om in aanmerking te komen voor de uren, moet de school een aanvraag doen, met daarin een omschrijving over de interventie. Hierbij houdt Goed Bezig Oldebroek de richtlijnen van de Gezonde School aan. Ook de basisschool de Meidoorn en de Bron hebben inmiddels een aanvraag gedaan voor ondersteuning bij het vormgeven van hun nieuwe schoolplein.

Recente nieuwsitems