Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Speciale Buitenspeelkaarten voor kinderen uitgereikt

woensdag 17 juli 2019

WEZEP – Afgelopen dinsdag werden in groep 6/7 van KBS de Uilenhorst speciale speelkaarten  (klik hier) uitgereikt door wethouder Liesbeth Vos-van de Weg. Alle basisschoolkinderen van de gemeente ontvangen een eigen kaart en kunnen daarmee op ontdekkingstocht naar alle speeltuinen van hun dorp. De kaarten zijn onderdeel van de Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) campagne Gratis Bewegen van Goed Bezig Oldebroek.

Foto's Tim de Kruif 

Speelkaarten

Met de speelkaarten krijgen kinderen inzicht in waar speeltuinen zijn. Wethouder Vos is enthousiast over de kaart: “Met meer dan 50 speelplekken in de gemeente is er genoeg te doen, maar de vraag is of kinderen en ouders deze ook weten te vinden. Met de kaart kunnen kinderen op pad en andere speelplekken ontdekken. Met slecht weer kunnen zij hem inkleuren en gelijk leren over waarom bewegen zo belangrijk is.” Naast de kaart zijn alle speeltuinen nu ook te vinden in de speciale speeltuinapp. 

Gratis Bewegen

De campagne van Goed Bezig Oldebroek trapte af op de nationale buitenspeeldag, afgelopen 12 juni. Hinkelpaden en ‘de vloer is lava’ verschenen door de gemeente. Dit om inwoners van de gemeente te stimuleren om de beweegrichtlijn van een uur bewegen per dag te halen. “Er zijn genoeg manieren om in het dagelijks leven net even wat meer te bewegen. Voor kinderen komt dit vooral aan op voldoende buiten spelen en de uitdagingen te zien in de omgeving. Bokje springen over een paaltje, een bankje op en af. De speelsheid van kinderen mag ook buiten niet verloren gaan.” aldus Krista Schakel, JOGG-regisseur van Goed Bezig Oldebroek. Met het uitdelen van de kaart is de campagne compleet.

 

Wethouder Liesbeth bekijkt met de leerlingen van groep 6/7 van KBS de Uilenhorst de buitenspeelkaart

Recente nieuwsitems