Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Sporthulpmiddelen op maat uitproberen via Uniek Sporten Uitleen

woensdag 9 maart 2022

Sinds 1 maart 2022 is Uniek Sporten Uitleen gratis beschikbaar voor inwoners van de regio Noord-Veluwe. Wat is Uniek Sporten Uitleen en waarom zou je het willen gebruiken? 

Sport en bewegen houdt je fit en het geeft plezier. Maar welke sport past het beste bij jou? En waar vind je de benodigde sporthulpmiddelen? Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking binnen de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past. 

Werkwijze

Uniek Sporten Uitleen leent niet alleen sportrolstoelen en handbikes uit, het is veel meer dan dat! De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het hulpmiddel wordt persoonlijk gepast en afgesteld en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Indien nodig wordt het product afgeleverd. Bovendien is deze dienst gratis!

Het sporthulpmiddel leen je minimaal een week tot maximaal zes maanden. Binnen die periode kun je een goed beeld krijgen of die sport bij jou past, zegt Monique Kalkman van Uniek Sporten Uitleen. "Ook of het fysiek bij je past. Als je wilt gaan basketballen maar je kunt die bal niet tot de hoogte van de basket gooien, dan kan ik me voorstellen dat het geen leuke sport is. Je kunt meerdere keren een beroep doen op de uitleenservice om te kijken wat bij jou past." Na de uitleenperiode is er een rapport met de maten, zodat het juiste sporthulpmiddel kan worden aangeschaft of aangevraagd.

Hulpmiddelen

In de uitleenpool van Uniek Sporten Uitleen zijn vijf hulpmiddelen beschikbaar, te weten de allround sportrolstoel, court sportrolstoel, ligbike, aankoppelbare handbike en Running Frame. Het aanvragen van hulpmiddelen via de website is eenvoudig. Buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek zijn daarnaast beschikbaar voor eventuele ondersteuning bij het doen van een aanvraag.

Kijk voor meer informatie over Uniek Sporten Uitleen op www.unieksporten.nl/uitleen.

Recente nieuwsitems