Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Goed Bezig organiseert Broodjes Battle voor leerlingen van groep 7/8

vrijdag 21 januari 2022

In mei 2021 hebben alle oudste leerlingen van de  basisscholen in de gemeente Oldebroek een boekje over gezond lunchen gekregen. De basisscholen en Goed Bezig Oldebroek wilden bewustwording creëren rondom eetgewoontes bij de lunch op school. Thema’s als welke soorten brood en broodbeleg je het beste kunt kiezen komen aan bod, maar ook tussendoortjes en water drinken. Dit kreeg een vervolg met een heuse Broodjes Battle voor leerlingen uit groep 7 en 8.

Broodjes Battle

Voor de meeste kinderen bestaat de lunch uit een boterham met kaas of hagelslag en ontbreekt het aan voedzame producten. Daarom mochten kinderen tijdens de Broodjes Battle vier verschillende broodjes beleggen en proeven. Centraal hierbij staat het toevoegen van rauwkost als tomaat, komkommer, kiemen of sla op het broodje.

Broodjesbattle spoorzoeker

Laura Daanen is als JOGG-regisseur namens Goed Bezig Oldebroek betrokken: “Door groenten toe te voegen aan je lunch kom je sneller aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten van 200 gram. Door het organiseren van de Broodjes Battle maken kinderen op een speelse manier kennis met het eten van groente tijdens de lunch”, aldus Laura.

Uiteraard mag er na het beleggen ook geproefd worden. Elk kind beoordeelt de broodjes en de recepten en ranking gaan na de Broodjes Battle mee naar huis. Zo kunnen kinderen thuis laten zien wat ze geproefd hebben en welk broodbeleg er vaker mee naar school mag. Ouders kunnen met de kaartjes de Broodjes Battle nog eens over doen of de broodtrommels voortaan voedzamer vullen.

Recente nieuwsitems