Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Lokaal Sportakkoord: Bijdrages voor hybride leeromgeving en padelbanen

vrijdag 21 januari 2022

Via het Lokaal Sportakkoord Oldebroek zijn er verschillende diensten en middelen beschikbaar om lokale beweeginitiatieven te ondersteunen. In de vierde van acht rondes ontvingen OWIOS en de Wezepse Tennis Club een financiële bijdrage voor hun idee.

Aanvragen voor ronde vijf zijn in te dienen tot 15 maart 2022.

Hybride leeromgeving

Voetbalvereniging OWIOS wil haar sportpark overdag meer gebruiken. Uit een omgevingsanalyse is een samenwerking met Landstede Sport & Bewegen ontstaan. In deze hybride leeromgeving krijgen studenten een dag in de week theorie- en praktijkles op het sportpark van OWIOS. Bij deze lessen is basisschool de Regenboog aangehaakt. OWIOS hoopt in de toekomst ook andere doelgroepen te bereiken. Van het budget wordt sportmateriaal aangeschaft om de lessen te verzorgen. Daarnaast komen er ook steps waarmee studenten zich kunnen verplaatsen naar lessen die buiten het sportpark plaatsvinden. 

Padel

De Wezepse Tennis Club wil haar tennispark uitbreiden met twee padelbanen. De banen zijn straks beschikbaar voor zowel leden als niet-leden. Padel is een mix van tennis, squash en beachball. Het is de snelst groeiende sport in Europa en Nederland. Je speelt het met vier spelers op een baan met vier glazen wanden. Het gebruik van de wanden geeft het spel een extra dimensie.

De bijdrage vanuit het Sportakkoord is toegekend voor de realisatie van de banen en een opening daarvan. Hierbij kunnen inwoners van de gemeente Oldebroek kennismaken met deze nieuwe tak van sport.

Lokaal Sportakkoord

In het Sportakkoord staan afspraken tussen lokale partijen om ambities voor sport en bewegen te realiseren. Elk kwartaal is er de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor begeleiding of geld. Een kernteam van sportaanbieders en gemeente beoordeelt de aanvragen.
Daarnaast is er ook de mogelijkheid om in werkgroepen mee te praten over de gestelde ambities. Meer informatie over het sportakkoord, de eerder toegekende initiatieven en een aanvraagformulier vind je op www.goedbezigoldebroek.nl

Recente nieuwsitems