Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Hybride leeromgeving Landstede bij OWIOS

vrijdag 19 november 2021

Vanaf oktober zijn studenten van de Landstede opleiding Sport & Bewegen wekelijks te vinden op het sportpark van OWIOS. Hier combineren zij praktijk en theorielessen in een omgeving waar ze straks in hopen te werken. Bij de samenwerking zijn naast OWIOS en Landstede ook basisschool de Regenboog en de buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek betrokken.

Foto Hybride leeromgeving OWIOS

Een klas studenten, begeleid door Debora de Vos vanuit Landstede, is verdeeld in groepjes en hebben allemaal hun eigen projecten. Debora legt uit: “Er zijn studenten die bewegingsonderwijs geven aan de basisschool, kleuterlessen, pauzeactiviteiten of juist naschoolse activiteiten. Daarnaast gaan ze in de loop van het schooljaar bezig met het organiseren van evenementen zoals een pietengym, Koningsspelen of een voetbaltoernooi. Zo koppelen we theorie en praktijk voor de studenten in een betekenisvolle situatie.” De studenten komen elke vrijdag vanuit de hele regio naar Oldebroek.

Werkveld

De Landstede klas dompelt zich onder in het werkveld van de buurtsportcoach. Rudolf Huberts is vanuit Goed Bezig Oldebroek aangesloten: “We hebben veel relaties met het onderwijs en de sportaanbieders. Samen met de Regenboog en OWIOS zorgen we voor een aantal projecten waarbij we de studenten kunnen inzetten en begeleiden. Een mooie win-win situatie en kwaliteitsimpuls voor het bewegen in Oldebroek.”

Omgevingsanalyse

De hybride leeromgeving is een van de resultaten uit een omgevingsanalyse. Deze heeft OWIOS in 2020 opgestart om te kijken hoe ze hun sportpark, met name overdag, multifunctioneler kunnen inzetten. Leonard Visscher is namens OWIOS betrokken: “De studenten zijn voor ons van waarde bij het inzetten op huidige en nieuwe projecten. Bovendien halen we met deze activiteiten overdag meer doelgroepen naar ons sportpark. Voor ons is dit een mooie samenwerking waar we in de toekomst nog meer uit hopen te halen.”

De omgevingsanalyse werd uitgevoerd door de Gelderse Sport Federatie en is mede mogelijk gemaakt door het Lokaal Sportakkoord Oldebroek.

Foto Hybride leeromgeving

Recente nieuwsitems