Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Eerste aanvragen Lokaal Sportakkoord Oldebroek toegekend

woensdag 9 juni 2021

Sinds 2021 kunnen lokale partijen via het Lokaal Sportakkoord een financiële bijdrage aanvragen voor de uitvoering van een beweeginitiatief. In het akkoord staan ambities rondom sport en bewegen. Er is in twee jaar €80.000,- te verdelen. Viattence, Het Baken en Goed Bezig dienden de eerste aanvragen in en kregen een bijdrage. Aanvragen voor de tweede ronde kunnen ingediend worden tot en met 15 juni.

Een kernteam van sportaanbieders en gemeente beoordeelt de aanvragen. Zij bewaken de uitvoering van de ambities in het Sportakkoord en jagen daarvoor werkgroepen aan.
Het Baken wilde voor zorgcentrum de Hullen graag beweegboxen aanschaffen. Met eenvoudig materiaal en spelkaarten kunnen bewoners straks laagdrempelig in beweging gebracht worden.
Goed Bezig Oldebroek wil met de Diabetes Challenge inwoners in beweging brengen. Tijdens wandelsessies werken deelnemers in tien weken toe naar een gezondere toekomst; onderweg bouwen ze naast conditie ook kennis op rondom andere leefstijlthema’s dan bewegen.

Beweegroutes

Rondom zorgcentrum de Veldheem wil Viattence een Kwiekpad aanleggen. Het is een wandelroute waarbij je onderweg oefeningen kunt doen. Deze worden met behulp van markeringen op de stoep weergegeven. Dit richt zich met name op de oudere doelgroep die rondom hun locatie sterk vertegenwoordigd is.
Goed Bezig Oldebroek maakt zich hard voor een workoutroute in Wezep en Oldebroek. Daar kunnen mensen tijdens een rondje van een kilometer tien palen scannen. Bij elke paal krijg je een filmpje met een nieuwe oefening te zien die je op drie niveaus kunt uitvoeren. Elke 24 uur veranderen de oefeningen, zodat je dagelijks een nieuwe workout hebt.

Diensten

Naast geld zijn er ook diensten aan te vragen. Dit zijn begeleidingstrajecten of inspiratiesessies voor verenigingen en opleidingen voor vrijwilligers. Zo krijgt OWIOS inmiddels begeleiding bij het uitvoeren van een omgevingsanalyse. En heeft Goed Bezig Oldebroek namens diverse partijen een opleiding tot vertrouwenscontactpersoon en inspiratiesessies voor de Club Kader Coach en 50+ sport aangevraagd.

Meer informatie

In het sportakkoord staan afspraken tussen lokale partijen om ambities voor sport en bewegen te realiseren. Elk kwartaal is er de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor begeleiding of geld. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om in werkgroepen mee te praten over de gestelde ambities. Meer informatie, het sportakkoord zelf en een aanvraagformulier vind je hier.

Recente nieuwsitems