Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Onderscheiding voor kantine Wezepse Tennis Club

dinsdag 27 oktober 2020

De kantine van de Wezepse Tennis Club is onderscheiden met het predicaat ‘zilver’ voor gezonde sportkantines. Waar voetbalverenigingen WHC en OWIOS eerder al een bronzen certificering behaalden, is dit de eerste zilveren plak in de gemeente Oldebroek.

Aanpassingen

In de zomer van 2016 ontving de vereniging al eens een aanmoedigingscertificaat voor hun inzet rondom een gezondere kantine. De frituurpan werd ingeruild voor een airfryer en er kwamen gezondere broodjes. Daar bleef het niet bij, aldus kantinebeheerder Richard Winters namens de tennisvereniging: “Het drankassortiment is uitgebreid met suikervrije frisdranken en alcoholvrije bieren. Tijdens de competitiewedstrijden is er ieder weekend een speciale deal met een gezond broodje en drankje. Met toernooien is er verse zelfgemaakte soep. Ook staan de diverse theesoorten prominent op de bar, evenals een schaal met fruit.” Dit alles met als resultaat: een zilveren certificering.

Zilver

Sportkantines worden door Goed Bezig Oldebroek uitgedaagd om een gezond aanbod te presenteren. Samen met TEAM:FIT helpen zij de kantines om dit te realiseren. Rudolf Huberts was namens Goed Bezig Oldebroek betrokken bij het proces: “In het geval van WTC kwam het initiatief bij de vereniging vandaan. Deze motivatie zorgde voor bewondering bij ons. Veel verenigingen vinden het lastig om gezonde keuzes te maken, al blijkt uit onderzoek dat de omzet stijgt in gezonde kantines.”
In een zilveren kantine is minimaal 60% van het uitgestalde aanbod een betere of gezonde keuze. Ook wordt er groente of fruit aangeboden.

Watertappunt

Namens de gemeente ontving de vereniging een watertappunt voor hun inspanningen. Ondanks dat de kantine momenteel gesloten is door de coronamaatregelen kan het watertappunt buiten gebruikt worden. Wethouder gezondheid Liesbeth Vos – van de Weg is zeer content met de inspanningen van WTC: “Het is belangrijk dat onze inwoners een gezonde keuze kunnen maken. Het aanbod in deze sportkantine draagt daar aan bij. Mooi om te zien dat WTC hierin zelf zijn verantwoordelijkheid heeft genomen.”

Foto Zilveren kantine WTC

Richard Winters, Riet Koekkoek en Marnix Bijl met de zilveren certificering voor het nieuwe waterpunt, deze bidonvuller kwam in de plaats van een al aanwezig waterpunt.

Recente nieuwsitems