Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Sport- en Cultuurfestijn wil bekendheid Jeugdfonds vergroten

vrijdag 9 oktober 2020

Op 21 oktober 2020 organiseert is het ‘Sport- en Cultuurfestijn’ van 15:00 tot 16:30 uur in de Kamphal in Wezep. Organisatie is in handen van Goed Bezig Oldebroek en de cultuurmakelaar. Tijdens deze middag kunnen kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals tafeltennissen, kickboksen, majorette, bouwen met bamboe, piano en gitaar leren spelen of muziek maken met de Van Limburg Stirumband. De middag wordt georganiseerd om extra aandacht te vragen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Lokale sport- en cultuuraanbieders hopen ook op meer bekendheid van het fonds. Een aantal zet zich in met het aanbieden van workshops deze middag: Kunstlokaal Wezep, MEC Muziek, Van Limburg Stirum Korpsen, Majorettevereniging Majofique, Tafeltennisvereniging Bosman en Kickboks Wezep. Kinderen kunnen gratis deelnemen aan het Sport- en Cultuurfestijn. Een online aanmelding via www.goedbezigoldebroek.nl is wel nodig. De kinderen krijgen informatie over het Jeugdfonds mee naar huis om te verspreiden.

Jeugdfonds

Het Jeugdfonds maakte het in de eerste helft van 2020 al mogelijk dat 55 kinderen in gemeente Oldebroek mee konden doen aan onder andere voetbal, dansles en muziekles.

Op bijna alle scholen in de gemeente Oldebroek hangen de posters van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Intermediairs op de scholen kunnen ouders helpen om een aanvraag te doen. Toch merken zij dat sommige ouders het Jeugdfonds en de mogelijkheden niet kennen. Daar zou volgens Goed Bezig Oldebroek en de cultuurmakelaar verandering in moeten komen.

Een recente campagne van het Jeugdfonds ‘Mag ik straks ook weer meedoen?’ draagt hopelijk bij aan de bekendheid van het fonds, maar maakt de huidige situatie ook pijnlijk duidelijk. Als gevolg van de coronacrisis raken steeds meer gezinnen in de financiële problemen. Daardoor kunnen ouders de sportclubs en cultuurlessen van hun kinderen niet meer betalen. Het Jeugdfonds benadrukt: “Laat kinderen niet de dupe worden en zorg dat ze kunnen blijven sporten en bewegen.”

Meehelpen

Kent u een kind dat nog niet of niet meer mee kan doen? Of wilt u een donatie doen aan het lokale fonds, zodat nog meer kinderen mee kunnen doen? Kijk dan voor meer informatie op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur: www.jeugdfondssportencultuur.nl. U kunt ook contact opnemen met één van de lokale aanspreekpunten: coördinator Goed Bezig Oldebroek Rudolf Huberts (rhuberts@oldebroek.nl) of cultuurmakelaar Marjon Buning (m.buning@cultuurpleinnoordveluwe.nl).

Recente nieuwsitems