Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

woensdag 2 september 2020

Is het lastig om de contributie van de sportvereniging te betalen? Of is er geen geld voor muziek- of zwemles? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt door het lesgeld en/of benodigdheden te betalen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. Je vindt hier de instanties met een intermediair.

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen. Gebruik maken van het fonds is mogelijk voor kinderen en jongeren tot 18 jaar uit de gemeente Oldebroek.

Contact

Een lokale intermediair kan uw kinderen aanmelden voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij kunnen u helpen met de aanvraag. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het lokaal aanspreekpunt van Goed Bezig Oldebroek. Dit is Rudolf Huberts, hij is te bereiken via rhuberts@oldebroek.nl of 038 375 8658. Kijk hier voor meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Recente nieuwsitems