Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Zomerkamp voor kinderen minimagezinnen en jonge mantelzorgers

maandag 29 juni 2020

WEZEP – Ook dit jaar organiseert Goed Bezig Oldebroek in de eerste week van de zomervakantie weer een kamp voor kinderen van 8 t/m 12 jaar uit de gemeente Oldebroek. Dit kamp wordt speciaal georganiseerd voor kinderen van minima gezinnen en jonge mantelzorgers. Daar waar thuis misschien minder geld of ruimte beschikbaar is om leuke dingen te doen tijdens de zomervakantie. Ben of ken jij iemand, tip deze persoon of meld je aan!

Zomerkamp

Tijdens het kamp krijgen de kinderen twee gave dagen voorgeschoteld, vol leuke activiteiten en voor een lage prijs. Hierbij worden de richtlijnen gevolgd van het RIVM rondom het coronavirus.
Het kamp vindt plaats op maandag 20 en dinsdag 21 juli 2020. Beide dagen beginnen we aan de Boterakkers 19 in Wezep, vanaf hier verplaatsen we ons per (eigen) fiets naar de verschillende activiteiten. De eerste dag is om omstreeks 17:00 uur afgelopen, kinderen kunnen dan opgehaald worden en slapen dus thuis. Kinderen krijgen van ons een lunchpakket, tussendoortjes en te drinken. Als afsluiting is er de laatste avond een barbecue. Dankzij een bijdrage van de gemeente Oldebroek bedragen de kosten voor het hele kamp slechts 5 euro per deelnemer.

Doelgroep

Veel kinderen zijn persoonlijk aangeschreven vertelt Laura Daanen: “ De bij ons bekende gezinnen hebben een persoonlijke brief gehad. Toch hebben we nog steeds plaats. Er zullen ook gezinnen zijn die nog niet in beeld zijn, maar waar wel jonge mantelzorgers zijn of financiële obstakels dreigen door het coronavirus. Die hopen we nu ook te bereiken.”
Ook wethouder Liesbeth Vos - van de Weg hoopt op deelname van deze doelgroep: “ Ik gun elk kind een paar ontspannen dagen buitenshuis. Helemaal wanneer hier normaal gesproken minder ruimte voor is en door corona er veel thuis is gezeten. Zo hebben hopelijk alle kinderen na de vakantie op school een gave ervaring om te delen”.

Aanmelden

Een voorwaarde om deel te nemen aan het kamp, is dat uw kind de Nederlandse taal voldoende beheerst. Twijfelt u hieraan, neem dan contact met ons op. Er is een maximum aan het aantal deelnemers, dus meld uw kind snel aan. We hanteren de volgorde van binnenkomst van de aanmelding, extra aanmeldingen komen op de reservelijst.
Aanmelden kan tot 3 juli door te mailen naar Laura Daanen via ldaanen@oldebroek.nl. Na aanmelding ontvangt u rond 3 juli een verzoek tot betaling. Pas na ontvangst van betaling is de aanmelding definitief.

Vermeld in de e-mail de volgende gegevens:
Naam kind:
Leeftijd:
Adres:
In geval van nood een naam + telefoonnummer ouder/verzorger:
In bezit van zwemdiploma:
Allergieën/diëten:
Andere bijzonderheden:

 

Voor vragen kunt u terecht bij Laura Daanen van Goed Bezig Oldebroek via ldaanen@oldebroek.nl of 06 83 797 423.

Recente nieuwsitems