Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Zwembad de Veldkamp vanaf 22 mei weer open!

dinsdag 19 mei 2020

Na ruim twee maanden mag het zwembad weer bezoekers ontvangen. Het aantal zwemmers dat ze kunnen ontvangen is weliswaar beperkt, maar ze zijn enorm blij om hun vaste bezoekers weer te zien. De veiligheid van de zwemmer en medewerkers staat daarbij voorop, daarom hebben ze het zwembad helemaal corona-proof gemaakt.


Vanaf 22 mei 2020 kun je weer komen zwemmen. Dat kan alleen wanneer we een aantal voorwaarden in acht nemen. De belangrijkste zijn: thuisblijven met klachten, vooraf reserveren, thuis douchen en zwemkleding onder de gewone kleding aan, 1,5 meter afstand houden en de aangegeven route en aanwijzingen van het personeel volgen. Ze doen er bovendien alles aan om extra tijd te besteden aan schoonmaken en hygiëne. Ze laten daarom minder mensen toe tot het zwembad en beperken de toegang tot de faciliteiten, zoals douches en kleedkamers. Hier lees je alle voorzorgmaatregelen voor verantwoord zwemmen. Ze volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM, het protocol Verantwoord Zwemmen van de zwembranche en stemmen de maatregelen af met de gemeente.

Stapsgewijs open

Het zwembad gaat stapsgewijs open voor zwemmers. Ze beginnen met de zwemlessen, omdat wij de zwemveiligheid van kinderen belangrijk vinden. De ouders van zwemleskinderen zullen daarover bericht krijgen.
En verder gaan de deuren open voor banenzwemmers. Voor deze activiteiten kunnen zij 1,5 meter afstand tijdens het sporten garanderen, waardoor het besmettingsgevaar minimaal is. Je kan alleen komen banenzwemmen als je vooraf hebt gereserveerd. Er kan namelijk maar een beperkt aantal sporters tegelijk naar binnen. Reserveren kan telefonisch via 038-3761722.

De horeca blijft vooralsnog gesloten. Ook de andere binnensportfaciliteiten, zoals wellness, kruidenbaden, bubbelbad, glijbaan en waterspeeltuin blijven tot nader orde gesloten. Hiervoor heeft het kabinet nog geen toestemming gegeven.
Willem Verwoerd, manager van zwembad De Veldkamp, Wezep:
“Wij zijn heel blij dat we weer kunnen bijdragen aan de vitaliteit van onze bezoekers. Het plezier dat zij beleven aan het zwemmen is voor ons een belangrijke drijfveer. Daar kom ik ieder dag mijn bed voor uit. Het duurde even voordat we onze deuren weer konden openen, want we moesten eerst het zwembad in orde maken voor een verantwoorde herstart. De kwaliteit en temperatuur van het badwater moest perfect zijn en de doorstroom en routing van bezoekers zodat er onderling 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Alles voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers. Wij zijn er in ieder geval klaar voor en hebben er veel zin in!”

Recente nieuwsitems