Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

'Broodje OWIOS' gezondste kantinehap van Gelderland in 2019

vrijdag 22 november 2019

Woensdag 20 november stond op Sportcentrum Papendal de finale van Koken met Van Gelder op het programma. Drie enthousiaste teams gingen de strijd met elkaar aan in een heuse kookfinale. Voetbalvereniging OWIOS uit Oldebroek wist de kookfinale te winnen met het zelfbedachte broodje gerookte zalm en pakte daarmee de titel ‘meest gezonde kantinehap van Gelderland in 2019’.

Als onderdeel van het provinciale themajaar Sport & Voeding organiseerde de Gelderse Sport Federatie (GSF), in samenwerking met de provincie Gelderland, Team:Fit, Sligro en Papendal, de challenge ‘Koken met Van Gelder’. Scholen, sportverenigingen en bedrijven werden uitgedaagd een gezonde kantinehap in te sturen. Uit de inzendingen werden drie gerechten geselecteerd voor de kookfinale. De drie deelnemende teams, OWIOS uit Oldebroek, basisschool Hoge Voorde uit Vorden en het Veluws College uit Twello, werden eerst aan een korte quiz onderworpen door juryleden Désirée Holstege (Team:Fit) en topsportkok Erik te Velthuis (Papendal). De overige twee juryleden, Nico Ursman van de Sligro en Sander Gesthuizen namens de provincie Gelderland, namen tijdens de quiz alvast een kijkje in de keuken.

Jochem van Gelder stimuleerde de deelnemers tijdens het koken om hun gezonde hap zo goed en lekker mogelijk te bereiden. Het broodje zalm, de sandwich tonijn en de Middeleeuwse soep werden na bereiding geproefd door de jury. Na het proeven moest de jury serieus in beraad om tot een uiteindelijke winnaar te komen. Uiteindelijk kwam de jury tot de unanieme conclusie dat voetbalvereniging OWIOS met het broodje zelf gerookte zalm de meest gezonde en lekkere kantinehap van 2019 heeft.

“Ik ben persoonlijk onder de indruk geraakt van de verschillende gerechten”, aldus Erik te Velthuis. “Dat de eerste prijs naar OWIOS is gegaan, heeft meerdere redenen. Naast de gezonde producten en de persoonlijke betrokkenheid is het broodje al geruime tijd een succes in de sportkantine. De prijs-kwaliteit verhouding is ook een hele mooie en dat maakt deze hap de meest gezonde van 2019.”

Het winnende team ontving een cheque van €250, te besteden bij horeca groothandel Sligro. De tweede prijs was de Middeleeuwse gortensoep van basisschool de Hoge Voorde. Zij ontvingen een cheque ter waarde van €100. De derde prijs, en een cheque van €50, was de sandwich tonijn van het Veluws College. Ook kregen alle teams het boek ‘Goud op je bord’ uitgereikt van Erik te Velthuis en een waterkan van Team:Fit. Tot slot werd het team van OWIOS door de GSF en de provincie Gelderland uitgenodigd voor het Gelders Sportgala dat op donderdag 28 november gehouden wordt.

Recente nieuwsitems