Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Uitnodiging aftrapbijeenkomst Lokale Sportakkoord

woensdag 20 november 2019

THERE IS NO I IN TEAM
Deze uitspraak hoor je vaak in de sportwereld. Is het niet die ene keer omdat de spits van het voetbalteam weer eens voor zijn eigen kans gaat, dan is het wel die andere keer dat het verlies van het korfbalteam altijd de schuld is van een ander. Maar wat we er eigenlijk mee bedoelen is dat we het niet alleen kunnen, maar dat we het SAMEN moeten doen!

En juist DAT wil de gemeente Oldebroek met het nieuw te vormen lokale sportakkoord gaan doen. Het moet geen akkoord zijn dat bedacht is achter de bureau van de trainer. Dit akkoord komt voort uit de dromen en ervaringen van alle spelers, gevoed met de goede voorbeelden die er al zijn.

Maar eerst even een stapje terug… Dat sportakkoord, wat is dat nu eigenlijk?

Op 29 juni 2018 heeft de minister samen met vertegenwoordigers van de sport, van gemeenten en andere organisaties het eerste Nationale Sportakkoord getekend: ‘Sport verenigt Nederland’. Dit akkoord is ingevuld op ambities en hoofdlijnen. De landelijke overheid vraagt nu aan ons, als lokale liefhebbers van de sport, om deze landelijke ambities te vertalen naar een concreet en uitvoerbaar lokaal gedragen sportakkoord.

In de gemeente Oldebroek is het sportakkoord één van de vier onderdelen van het preventieakkoord ‘Oldebroek Gezond’. Het sportakkoord levert daarmee een belangrijke bijdrage aan gezonde en vitale inwoners in de gehele gemeente. Dit sportakkoord wordt geen dik papier, maar een praktisch akkoord waar energie in zit, zoals we die kennen uit de sport! Een unieke kans om SAMEN te gaan voor een sterke positie van sport in Oldebroek met gezonde & vitale inwoners.

Graag nodigen wij u, als supporter van de sport in de gemeente Oldebroek, uit om MEE TE DOEN in het vormen van dit akkoord. Op maandag 25 november 2019 organiseert de gemeente bij voetbalvereniging VSCO ’61 in Oosterwolde een startbijeenkomst, waarin we met u de eerste lijnen op het speelveld willen trekken. Onder leiding van sportformateur Kasper Doesborgh verkennen we de landelijke ambities en verzamelen we wat er al gebeurt op het gebied van deze ambities. Wij gaan op zoek naar uw eventuele dromen en willen graag weten waar de energie van het sportakkoord volgens u naar toe moet gaan.

Het programma voor deze avond is als volgt samengesteld:

18:30 uur   Inloop
19:00 uur   Opening door Bob Bergkamp, wethouder Sport gemeente Oldebroek
19:15 uur   Toelichting akkoord door sportformateur Kasper Doesborgh
19:45 uur   Pauze
20:00 uur   Wereldcafé
21:00 uur   Centrale terugkoppeling en vervolg
21:15 uur   Afronding
21:25 uur   Borrel en napraat

 

Het uiteindelijke akkoord moet iets zijn van alle supporters in de gemeente Oldebroek. U bent van harte welkom om daaraan een bijdrage te leveren. Hoe meer supporters aanwezig zijn deze avond, hoe sterker het uiteindelijke akkoord dat we gaan sluiten zal zijn! Wij zijn van de partij, u ook?

Wilt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst, stuur dan een mail naar Marijke Zaalmink, mzaalmink@oldebroek.nl.

Recente nieuwsitems