Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Cycling4school van start op basisschool de Rank

vrijdag 15 november 2019

De leerlingen van basisschool de Rank uit Wezep komen van 18 tot 23 november zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school. De school doet mee aan het project Cycling4School, waarvan volgende week de actieweek plaatsvindt. In deze week gebruiken leerlingen zoveel mogelijk hun eigen brandstof voor hun gezondheid, verkeersveiligheid en het milieu.

Cycling4school

Het project Cycling4school is een pilot van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en SOAB. “Wij willen kinderen veilig naar school laten komen. Daarbij zijn minder auto’s prettig en is alle beweging extra per dag goed, ook voor de concentratie.” Aldus Krista Schakel, JOGG-regisseur van Goed Bezig Oldebroek. “Na beweging zijn je hersenen op veel vlakken actief en ben je klaar voor de start van een schooldag.” Cycling4School draaide eerder deze maand al op basisschool de Wereldweide.

Sparen voor een prijsFoto leerlingen basisschool de Rank tijdens de start Cycling4School

De leerlingen plakken komende week stickers op een speciale klassenposter. Deze stickers komen overeen met de manier waarom zij naar school zijn gekomen. Voor lopen, fietsen of met de step krijgt de klas veel punten. “Echter kunnen kinderen die te ver wonen ook punten scoren door verder van school afgezet te worden en het laatste stuk te lopen.” legt Henriët Boonstra, lerares van groep 3 uit. “Samen met de verkeersouders hebben wij het project omarmd. Er is een speciale brief opgesteld voor ouders en we hebben speciale borden gemaakt om aandacht te vragen voor het project.

Resultaat

Door een eerdere 0-meting kunnen straks de cijfers vergeleken worden. Hebben de kinderen meer gefietst en gelopen reikt wethouder Liesbeth Vos een mooie prijs uit. “Het is belangrijk dat kinderen zelfstandig worden in het verkeer en veel fietservaring opdoen. Dat heeft een positief effect op hun veiligheid als weggebruiken en hun gezondheid. Zo maken kinderen goed voorbereid de overstap naar het voortgezet onderwijs.” licht de wethouder toe. Met de prijs kan de school investeren in lesmateriaal of workshops rondom verkeer en verkeersveiligheid.

Recente nieuwsitems