Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Zomerkamp zorgt voor blije gezichten

woensdag 24 juli 2019

Voor het derde jaar op rij organiseerde Goed Bezig Oldebroek een zomerkamp. Op 22 en 23 juli deden 30 kinderen uit de gemeente Oldebroek allerlei leuke activiteiten. De deelnemers gingen na twee dagen met een lach op hun gezicht de deur uit.

Niet op vakantie

Het kamp richtte zich op kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar die geen vakantie kunnen bekostigen of mantelzorger zijn. Gezinnen die hiervoor in beeld waren kregen hiervan persoonlijk bericht en hadden een aantal weken om zich in te schrijven. De laatste plekken gingen naar enkele geluksvogels die er snel bij waren toen de open inschrijving begon. “We hebben via alle bij ons bekende kanalen geprobeerd om de juiste doelgroep te bereiken. Gezien het enthousiasme en de inschrijvingen is dit goed gelukt.” Aldus Yvo Oostra, vanuit de organisatie van Goed Bezig.

Actief

Het kamp stond bol van activiteiten. Na het kennismaken vertrok de groep per fiets naar Landgoed ’t Loo. Hier gingen de kinderen bowlen, midgetgolfen en konden ze gebruik maken van het aqua parc in de zwemplas van het Landal vakantiepark. De tweede dag waren er workshops op het sportpark van WHC, de BSO locatie van SKO. Hierbij sloten ook een aantal kinderen aan van de kinderopvang. Ze werkten zich in het zweet bij een clinic van Bootcamp Oldebroek. Er was een heuse vuurworkshop en er werd graffiti gespoten met Teunie Bastiaan. Na de lunch ging de reis naar zwembad de Veldkamp. Hier werd heerlijk gezwommen, maar was er ook nog een glijbaanrace en WK bommetje.
Rob Geerdink, buurtsportcoach bij Goed Bezig: “Elk jaar hebben we weer wat andere activiteiten in het programma. Hierbij maken we dankbaar gebruik van lokale aanbieders die hun hulp aanbieden. Fantastisch dat we zo deze kinderen twee plezierige dagen kunnen geven.”


Het zomerkamp stond bol van activiteiten, even bijkomen was af en toe nodig.

Gave start

Het kamp werd afgesloten met een lekkere barbecue. Moe maar voldaan gingen de kinderen na twee dagen vol activiteiten terug naar huis. “De vuurworkshop en graffiti spuiten was echt super gaaf! Dat had ik nog nooit gedaan.” Aldus een enthousiaste deelnemer. Een andere had een andere beleving: “Ik vond het zwemmen op het aquapark en het bootcampen het leukste!” Ze kunnen in ieder geval beide, terugkijken op een gave start van de zomervakantie.

De activiteiten werden mogelijk gemaakt door de gemeente Oldebroek en met ondersteuning van Landal Landgoed ’t Loo, zwembad de Veldkamp, Plus van den Hoven, voetbalvereniging WHC, Bootcamp Oldebroek, JP de Kam, Teunie Bastiaan en slagerij van Guilik. Door hun bijdrage hebben dertig kinderen een onvergetelijk begin van de vakantie gehad.

Recente nieuwsitems