Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Samenwerken aan gezond opgroeien

vrijdag 19 juli 2019

WEZEP  – Stichting Kindcentrum Oldebroek (SKO) en Goed Bezig – JOGG Oldebroek hebben maandag 15 juli een samenwerkingsovereenkomst getekend voor vier jaar. “Hoe eerder kinderen in contact komen met alle aspecten van een gezonde levensstijl, hoe beter. SKO gaat daarom structureel aandacht geven de gezondheidsthema’s van Goed Bezig - JOGG Oldebroek. Beide organisaties groeien hierdoor! ” aldus Patricia Nicolay, leidinggevende SKO.

Doelgroep

De gemeente is sinds september 2014 JOGG-gemeente. “Een van de doelstellingen van deze aanpak is het bereiken van ouders, maar dit blijkt voor alsnog moeilijk te realiseren. Door het samenwerken met een partij als SKO verwachten we dat het betrekken van ouders bij onze JOGG-aanpak makkelijker wordt. In ieder geval gaan we elk jaar samen een activiteit organiseren gericht op deze doelgroep.” aldus Krista Schakel, JOGG-regisseur van Goed Bezig Oldebroek. De twee organisaties versterkten elkaar afgelopen jaren al vaker. Zo werden er speciale peutermoestuinen geplaatst, was er tijdens de #7dagenwater challenge een speciale waterweek en werd de campagne Gezond Tussend’ooren verspreid onder alle opvanglocaties.

Gezonder

Stichting Kindcentrum Oldebroek sluit door de samenwerking aan bij de JOGG-kerngroep, bestaande uit Goed Bezig Oldebroek, lokale partners en wethouder Liesbeth Vos-van de Weg namens de gemeente Oldebroek. De kerngroep bespreekt hoe ze de omgeving van de jeugd, maar ook de werkvloeren in de gemeente gezonder kunnen maken. Liesbeth Vos-van de Weg is enthousiast over de samenwerking: “Mooi om te zien dat lokale partijen zich inzetten voor de gezondheid van onze jeugd. SKO is de zesde lokale partner. Ik hoop dat andere partijen dit voorbeeld volgen. Ook dat is #Oldebroekvoormekaar.”

Jongeren op Gezond Gewicht

De gemeente Oldebroek is sinds september 2014 een JOGG-gemeente. JOGG is een aanpak die bewezen effectief is om de stijging van overgewicht bij kinderen en jongeren om te zetten in een daling. De kracht van JOGG zit in de gezamenlijke aanpak en het herhalen van de boodschap. Op school, op straat, in de supermarkt, maar ook thuis wordt het daardoor makkelijker om gezonde keuzes te maken.

 

Wethouder Vos en Patricia Nicolay ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst

Recente nieuwsitems