Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Zomeravondvoetbal voor jongeren

vrijdag 17 mei 2019

WEZEP - Op vrijdagavond 7 en 21 juni is er voor jongeren van 15 tot en met 21 jaar zomeravondvoetbal bij WHC. Het initiatief is een samenwerking van voetbalvereniging WHC, straathoekwerk Nummer-13 en Goed Bezig Oldebroek.

Teams van vijf spelen van 19:00 tot 20:30 uur een onderling toernooi. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de zaalvoetbalprincipes als het gaat om veldafmetingen en teamgrootte. Het belangrijkste doel is elkaar ontmoeten, plezier en bewegen. Na afloop is de kantine aan de Hoeloosweg 15 in Wezep tot 22:00 uur open.

Pilot

Deze avonden zijn een pilot waarbij partijen inspelen op de huidige ontwikkelingen. Rudolf Huberts van Goed Bezig Oldebroek ziet landelijk een afname van jongeren als het gaat om deelname aan georganiseerd sportaanbod: “We proberen met een aanpassing in het aanbod extra plezier en laagdrempeligheid te creëren. Hierdoor spreek je meer jongeren aan en is de kans groter dat ze langer zijn te behouden voor een vereniging.” Daarnaast werkt WHC ook graag mee aan activiteiten op hun open sportpark: “Er komen ook buiten de trainingsuren veel jongeren graag bij WHC. Dit ging de afgelopen tijd ook wel eens gepaard met overlast, maar in een georganiseerde vorm biedt dit juist kansen.” Aldus Gert uit de Bulten die namens de Jeugdcommissie coördinator is van deze leeftijdsgroep.

Aanmelden

Opgeven kan individueel of in teams van vier spelers en een keeper. Elk team levert ook een scheidsrechter. Mail je teamnaam, met spelersnamen en leeftijden, de naam van de scheidsrechter en de data dat jullie meedoen naar r.uitslag@nummer-13.nl of via een Instagrambericht aan nummer13_jongerenwerk. Straathoekwerkster Rieneke Uitslag hoopt dat de jongeren gebruik maken van deze opzet: “We zien jongeren die het leuk vinden om een balletje te trappen met vrienden in hun vrije tijd. Ze doen graag mee aan onze toernooien, maar binden zich niet snel aan het verenigingsleven met die de verplichtingen die daarbij horen. We willen hier op inspelen, wanneer niet je zelf meespeelt ben je ook welkom langs de lijn!”

Flyer zomeravondvoetbal

Recente nieuwsitems