Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Zwembad de Veldkamp is vierde Goed Bezig - JOGG partner

vrijdag 22 maart 2019

WEZEP - Op vrijdag 22 maart 2019 hebben Zwembad de Veldkamp en Goed Bezig - JOGG Oldebroek een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor twee jaar. ‘’Wij bieden een plek waar kinderen met veel plezier leren zwemmen en later nog vaak terugkomen. Het zwembad daagt uit tot bewegen; een samenwerking om niet alleen bewegen maar een algehele gezonde leefstijl te stimuleren ligt daarom voor de hand.’’ aldus Willem Verwoerd, locatiemanager Zwembad de Veldkamp.

Uitdragen

De overeenkomst werd ondertekend voorafgaand aan het discozwemmen dat Zwembad de Veldkamp maandelijks organiseert. ‘’Op deze manier proberen wij de plaatselijke jeugd op een leuke manier in beweging te krijgen,’’ zegt Willem Verwoerd. Naast bewegen is water drinken een belangrijk thema van de samenwerking; na de zomer gaat de campagne Waterhelden van start waarin deelnemers van zwemlessen gestimuleerd worden om water te drinken. Zwembad de Veldkamp volgt met het ondertekenen het goede voorbeeld van overkoepeld orgaan Sportfondsen, dat enige tijd geleden een samenwerkingsovereenkomst tekende met JOGG NL.

Kerngroep

Zwembad de Veldkamp sluit door de samenwerking aan bij de JOGG-kerngroep, bestaande uit Goed Bezig Oldebroek, lokale partners en wethouder Liesbeth Vos-van de Weg namens de gemeente Oldebroek. De kerngroep bespreekt hoe ze de omgeving van de jeugd en ook de werkvloer van hun eigen of andere bedrijven gezonder kunnen maken. Liesbeth Vos-van de Weg is enthousiast over de samenwerking: “Mooi om te zien dat lokale bedrijven zich inzetten voor de gezondheid van de jeugd in woord en daad. Zwembad de Veldkamp is de vierde lokale partner. Ik hoop dat veel andere bedrijven dit voorbeeld volgen. Ook dat is #Oldebroekvoormekaar.’’

Jongeren Op Gezond Gewicht

De gemeente Oldebroek is sinds september 2014 een JOGG-gemeente. JOGG is een aanpak die bewezen effectief is om de stijging van overgewicht bij kinderen en jongeren om te zetten in een daling. De kracht van de JOGG zit in de gezamenlijke aanpak en het herhalen van dezelfde boodschap. Op school, op straat, in de supermarkt, maar ook thuis wordt het daardoor makkelijker om gezonder te leven.

Foto ondertekening De Veldkamp

Recente nieuwsitems