Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Werken aan een gezonde leefstijl in een Fitweek!

vrijdag 22 februari 2019

Rondom de week van de gezond jeugd organiseren de gemeentes Elburg en Oldebroek de Fitweek. Tussen 4 en 22 maart gaan groepen 4 van basisscholen uit de gemeentes aan de slag met gezonde leefstijl. De Fitweek is een initiatief van MOORkids kinderfysiotherapie, Goed Bezig Oldebroek, Stichting WIEL, GGD-NOG en de gemeenten Oldebroek en Elburg.

Fittest

Als basis vindt er een fittest plaats waarin een officieel meet- en weegmoment verwerkt zit. Krista Schakel, namens Goed Bezig Oldebroek: “Wanneer er sprake is van overgewicht, wordt door de GGD contact gezocht met de ouders/verzorgers. Zij bespreken of ouders en kind samen willen werken aan een gezondere leefstijl. Hiervoor bestaat in de gemeente Elburg en Oldebroek een speciaal programma: Cool2BFit!”

Lessen

Naast de meting is er lesmateriaal ontwikkeld over de spijsvertering en gezonde voeding. De school kan kiezen uit een Daily Mile challenge, diverse beweegactiviteiten op het plein en een klassenuitdaging op de thema’s DrinkWater, Snoepgroente en Bewegen. Ook is er een huiswerkopdracht waar ouders betrokken worden bij deze thema’s.

Matthijs Bastiaan van Stichting WIEL hoopt dat de Fitweek zorgt voor plezier maar ook de noodzaak van een gezonde leefstijl benadrukt. “Daarnaast willen we de kinderen helpen naar een gezonder gewicht met de vervolginterventie Cool2BFit. Insteek is om elk jaar een groep te laten starten.”

Logo Fitweek

Recente nieuwsitems