Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Win een buitensportnet voor jouw school!

donderdag 21 februari 2019

ELBURG – Scholen door heel Nederland kunnen een uniek en multifunctioneel buitensportnet winnen. De initiatiefnemers achter het Buitensportnet hebben een landelijke actie opgezet, waar iedere school aan mee kan doen. De 5 scholen met de meeste deelacties op social media en de 5 scholen met beste verhaal worden genomineerd voor de loting op 29 mei tijdens de volleybalinterland Nederland – Bulgarije in het Omnisportcentrum.Scholen kunnen via de website van Buitensportnet (www.buitensportnet.nl/winactie) hun school aanmelden en een motivatie meesturen waarom ze het net moeten winnen. De aangemelde scholen krijgen een eigen pagina op de website die zo vaak mogelijk gedeeld moet worden op social media. Scholen kunnen zich tot 22 maart inschrijven. Vanaf 1 april start de deelperiode op social media. Op 8 mei worden de 10 scholen bekend gemaakt die naar de finaleronde op 29 mei mogen.

Over het buitensportnet
Voetbaldoeltjes, een tafeltennistafel of een basketbalpaal, die kom je op de meeste sportvelden en schoolpleinen wel tegen. Maar een net tegen dat geschikt is om te volleyballen, badmintonnen of te tennissen, dat zie je niet zo vaak. Buitensportnet heeft daarom een hufterproof, duurzaam en weersbestendig buitennet ontwikkeld, gemaakt van het sterke materiaal RVS. Dit net is verstelbaar en kan niet alleen gebruikt worden als volleybalnet, maar ook voor het spelen van badminton, tennis en voetvolley. Het net is officieel gekeurd door het keurmerkinstituut.

Jong en oud laten zien hoe mooi het is om te sporten
De vier sportliefhebbers achter het buitensportnet willen graag de jeugd weer naar buiten lokken om te gaan sporten en spelen. Daarnaast stimuleert het net sociale ontmoeting. “We willen jong én oud laten zien hoe mooi sport is door het te integreren in het straatbeeld. Het net staat al op diverse locaties door heel Nederland en het slaat enorm aan. Kinderen zijn in de pauze aan het volleyballen, gymlessen worden buiten gegeven en 's avonds wordt er door kinderen en ouders volop gebruik gemaakt van het net en wordt er een potje badminton of voetvolley gespeeld. Daarom hebben we besloten om het net nog verder te ontwikkelen. Dat heeft geleid tot een compleet, multifunctioneel buitensportnet dat officieel gecertificeerd is. Door middel van de winactie willen we alle scholen de kans bieden om het net op hun schoolplein te plaatsen”, aldus initiatiefnemer Wim Boerendans.Meer informatie over de actie is te vinden op www.buitensportnet.nl

Recente nieuwsitems